free download 78 travel guides written by experts

Ratingul functionarilor, solutia mediului privat pentru viitorul Executiv

Realizarea periodica a unui rating al functionarilor, localitatilor si judetelor, pe de o parte, si un rating din punct de vedere al cetateanului a fost una dintre solutiile propuse spre aplicare viitorului Exectiv de presedintele Impact S.A., Dan Popp, în cadrul dezbaterii Guvernul Privat, sectiunea Administratie Publica, desfasurata astazi de cotidianul de afaceri Business Standard. La randul sau, directorul general al trainerului Institutul National de Administratie (INA), Dragos Dinca, a vorbit despre realizarea unei evaluari a performantelor celor angajati în administratie, care sa inclusa si o componenta externa, referitoare la perceptia publicului.

Bostan  “Reducerea functionarilor cu 50%”

Marius Bostan, senior partner la consultantul pentru finantari municipale VMB Partners, a accentuat, în cadrul discutiilor privind Administratia Publica din proiectul Guvernul Privat, necesitatea reducerii cu 50% a personalului angajat în administratia publica, urmand ca cei ramasi sa fie instruiti pentru cresterea eficientei actiunilor lor. Bostan a mai propus si ca unele servicii sociale sa fie transferate catre companii private. 

La sedinta de guvern privat pe tema “Administratie Publica” au participat Sorin Ionita – Director SAR; Victor Alistar – Director Transparency International; Dragos Dinca – Presedinte INA; Adrian Moraru – Director IPP; Marius Bostan – Senior partner VMB Partners; Anca Harasim – Director executiv AmCham; Emilian Radu – Partener Tranzatii, PwC Romania; Dan Popp – Presedinte Impact; Bogdan Oprea – Director general BGS; Gabriel Zbarcea – Managing partner Tuca, Zbarcea & asociatii.

"Guvernul Privat” este o initiativa prin care cotidianul de afaceri Business Standard isi propune sa creeze un program de guvernare alternativ cu solutii pragmatice pentru 10 probleme nevralgice ale economiei si societatii romanesti.

Proiectul este structurat pe urmatoarele teme de discutie: infrastructura, educatie-piata muncii, sanatate, turism, fiscalitate, administratie publica, mediu-energie, agricultura, decalajul rural-urban si cercetare-dezvoltare. Acestea vor face obiectul dezbaterilor in grupuri de lucru specializate, alcatuite din oameni de afaceri, top manageri, consultanti si experti din societatea civila. Concluziile dezbaterilor gazduite de Business Standard si Money Channel vor fi cumulate intr-un document care va fi pus pe masa viitorului executiv.

Pentru mai multe detalii despre proiect, calendarul dezbaterilor si participantii la discutiile pe tema “Administratie Publica” intra pe www.guvernulprivat.ro. De asemenea, cei interesati pot participa la dezbaterile online. Cele mai bune comentarii de pe site vor fi publicate, lunea si miercurea, in cotidianul Business Standard. Tot pe guvernulprivat.ro puteti urmari dezbaterile de la The Money Channel pe temele: mediu-energie, sanatate, educatie-piata muncii, infrastructura, finante-fiscalitate si agricultura.

Emisiunea “Guvernul  Privat” se difuzeaza de postul de televiziune The Money Channel in fiecare in fiecare zi de miercuri, la ora 17:15.

Bucuresti, 21.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *