free download 78 travel guides written by experts

Rataciri

Horatiu Malaele
Editura ALLFA

Aproape ca ti-e si teama sa incepi sa vorbesti despre aceasta carte. In fond, cine nu a auzit si nu l-a vazut pe marele nostru actor Horatiu Malaele? Chiar daca nu toti au ajuns la teatru sa il vada live – cum e acum la moda sa spui – oricine a avut ocazia sa il vada la televizor, fie in piese de teatru difuzate fie in diverse momente. Pentru mine un astfel de moment memorabil este cel cu chiuvetele… aaa… cu matematica. Pardon, cu sticlele baute.

Altii poate il stiu pe Horatiu Malaele graficianul. Iar altii poate ca au citit deja cartea "Horatiu despre Malaele" – tot o culegere de texte dar si cu niscaiva desene, tot de Malaele.

Si iata-l in ipostaza de simplu (putem zice astfel?!) scriitor. O lucrare fara desene, o carte in care vorba face totul. De fapt gandurile, ideile, pentru ca ele se insiruie si ne raman noua marturie despre unele momente importante din viata marelui Horatiu Malaele. Alte ganduri se indreapta spre colegi de breasla, in timp ce altele ratacesc spre diverse alte zone si chiar visuri.

Mi-e tare greu sa aleg un singur citat relevant. Sunt texte mai scurte, sunt texte mai lungi, insa toate cu miez. De fapt, despre aceasta este vorba: o carte cu incercari litare care isi dezvaluie semnificatiile in functie de cititor si de ceea ce este acesta pregatit sa citeasca si sa inteleaga. Mi-e insa la fel de greu si sa nu va spun ca o sa radeti pe-alocuri, ca o sa oftati, ca o sa fiti putin nostalgici, ca o sa zambiti alteori si mai vedeti, de fapt, prin ce alte stari va va face Horatiu Malaele sa treceri (ce spuneam, ca nu e nimic legat de actorie? Hmm…).

Inchei totusi cu un scurt, foarte scurt citat legat de prostie: "Dupa ce Prostia se instala confortabil in teritoriu, urma o perioada de fericita adaptare." (p 37)

Avem asadar doar niste aparente Rataciri, pentru ca in fapt avem vorbe cu inteles si subinteles care cuceresc asa cum reuseste, de fiecare data, sa o faca si actorul Horatiu Malaele.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *