metalshow

Rata de supravietuire in Romania a copiilor bolnavi de cancer este de 50%

cu 30% mai puţin decât în ţările dezvoltate ale lumii
                  
Rata de supravieţuire în România a copiilor bolnavi de cancer este de 50%, în timp ce în ţările dezvoltate ale lumii această rată este de 80%, potrivit unor date prezentate în cadrul emisiunii 100% din data de 24 martie, moderată de Robert Turcescu, care a dezbătut pericolul pe care îl reprezintă cancerul. De asemenea, în acest moment, peste 350.000 de români suferã de cancer, potrivit unor informatii prezentate în aceeasi emisiune. Prezentă în cadrul emisiunii, jurnalista Sanda Nicola, care a învins de curând cancerul de col uterin, a declarat că la fiecare 2 minute, undeva în lume, o femeie moare de acest diagnostic. Ea a mai spus că această maladie reprezintă a treia cauză a morţii în rândul femeilor din România. “Cancerul de col uterin este ceva de-a dreptul absurd în condiţiile în care vorbim de o maladie sută la sută tratabilă. Un vid de educaţie, un vid de informaţie face ca acest paradox să se repete. Vorbim de un diagnostic care generează anual 500.000 de noi cazuri în întreaga lume”, a mai spus Sanda Nicola.

Realizatoarea TV Mihaela Rădulescu a declarat că în România femeile nu sunt informate despre pericolul pe care îl reprezintă cancerul de col uterin şi că a aflat despre virusul care stă la baza acestei maladii în urmă cu doar un an.

În cadrul emisiunii 100%, din 24 martie, au fost prezenţi în studio realizatoarea TV Mihaela Rădulescu, jurnalista Sanda Nicola, preşedintele fundaţiei Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură şi preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, Mihaela Geoană, şi medicul primar chirurgie plastică Dana Jianu.

Bucuresti, 25.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *