free download 78 travel guides written by experts

Raspunsul TVR la acuzatiile oficialilor din Republica Moldova

Faţă de acuzaţiile formulate de preşedintele Comisiei juridice pentru
numiri şi imunităţi din Parlamentul Republicii Moldova, Vladimir Ţurcanu, Televiziunea Română face următoarele precizări:

1. Televiziunea Română respinge în mod categoric orice acuzaţie privind o aşa-zisă incitare la acţiunile de protest de la Chişinău de către TVR. Emisiunile TVR au informat în mod echilibrat şi profesionist în legătură cu evoluţiile din Republica Moldova, conform deontologiei jurnalistice, principiului libertăţii presei şi principiului privind liberul acces la informaţie al cetăţenilor.

2. Televiziunea Română îşi exprimă speranţa că aceste acuzaţii sau o astfel de percepţie eronată asupra programelor TVR din partea unor oficiali de la Chişinău să nu aibă repercusiuni asupra corespondentului TVR din Republica Moldova, Doru Dendiu, care nu a făcut decât să îşi îndeplinească cu profesionalism datoria de jurnalist.

3. TVR reaminteşte că este în proces la CEDO cu Republica Moldova, deoarece pe 27 septembrie 2007, Consiliul Coordonator al Audiovizualului de la Chişinău a retras ilegal licenţa de emisie a TVR în  Republica Moldova.

Bucuresti, 10.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *