free download 78 travel guides written by experts

Rasfatul tractoristilor

Articol de Mihai S.

Daca esti si tu tractorist, atunci te inteleg perfect. Nimeni nu stie mai bine decat un “frate” de tractor cat de solicitanta este aceasta meserie. Daca se intampla sa mai lucrezi si cu prorpiul tau tractor atunci, ai si mai mult de furca, deoarece piesele vor necesita schimbari periodice, iar daca tractoul se defecteaza cade pe tine responsabilitatea de a repara totul. Din fericire, exista site-ul tractorsud.ro ce ofera o gama vasta de piese tractor noi, la preturi avantajoase, provenind de la producatori renumiti.

Desi piesele de tractor sunt mai scumpe decat cele pentru o masina normala, tractorsud.ro face tot posibilul sa tina preturile avantajoase, astfel incat toti clientii pot beneficia de piese de calitate de fiecare data cand au nevoie.

Din experienta pot sa confirm ca nu este usor sa gasesti piese utilaje agricole in toate magazinele. De aceea tractorsud.ro este mana cereasca pentru tractoristi. Site-ul ofera informatii clare despre produsele lor si nu este deloc greu sa comanzi.

Acum ca am priceput de unde cumparam piese pentru tactoare, trebuie sa vorbim si despre cum alegem tractorul potrivit.

Exista 4 tipuri de tractoare pe piata.

Primul tip este un utilaj de mici dimensiuni, destinat in principiu tunderii peluzelor. Acesta are un rezervor mic pentru combustibil si putine alte accesorii, fiind si cel mai ieftin. Al doilea tip este tractorul de gradina, cu un rezervor de combustibil ceva mai mare, anvelope de tractiune, ambreiaj hidraulic si cateva accesorii.

Tractorul compact, de dimensiune medie, este echipat cu un motor diesel de pana la 45 de cai putere si numeroase accesorii, pe care le poti schimba in functie de nevoile tale. Acest tip de tractor este foarte popular printre fermierii care nu au terenuri foarte mari si au nevoie de un utilaj bun, dar mai ieftin.

Tractoarele de mari dimensiuni au rezervoare de peste 75 de litri, sunt ideale pentru terenurile extinse si vin cu accesorii care te ajuta sa duci la bun sfarsit orice lucrare.

Inainte de a-ti cumpara un tractor, va trebui sa evaluezi dimensiunea terenului pe care il cultivi si sa te gandesti la tipul de operatiuni pe care ai nevoie sa le intreprinzi cu ajutorul utilajului. De asemenea, foarte important este si tipul de teren pe care il administrezi. Pentru terenurile foarte accidentate sau cele din zonele de munte sau de deal vei avea nevoie de un utilaj mai puternic, care sa fie usor de manevrat.

La capitolul functionalitati, ai de ales intre utilajele care vin deja echipate cu un set de accesorii sau utilajele care permit atasarea altor accesorii, cumparate separat. In al doilea caz, va trebui sa te asiguri ca modelul pe care l-ai ales este compatibil cu accesoriile disponibile pe piata si ca nu iti va fi dificil sa le gasesti pe cele potrivite pentru el.

Alegerea unui tractor nou trebuie sa se alinieze nevoilor tale avand in vedere suprafata terenului pe care il cultivi. Ca atare, atunci cand planifici ce model de tractor sa cumperi, concentreaza-te asupra dimensiunii terenului. Dobandirea tractorului tau preferat ar trebui sa fie eficienta din punct de vedere al costurilor in comparatie cu necesitatea de a face imbunatatiri pe viitor. Din acest motiv, ai nevoie de un tractor care sa poata satisface nevoile tale prezente si viitoare. De exemplu, daca vei avea nevoie de o suprafata de teren mai mare pe viitor, vei avea nevoie de un tractor care sa o poata sustine o sarcina mai mare.

Fiecare tractor are o alta putere de transmisie. Pentru o lunga perioada de timp, preferintele, atunci cand vine vorba de transmisie, au fost pe optiunea mecanica. Cu toate acestea, cazurile recente au aratat ca este mai multa cerere pentru modelul hidrostatic. Este important sa alegi un model care sa aiba o transmisie ce corespunde nevoilor tale specifice. De exemplu, transmisia mecanica si cea hidrostatica difera in termeni de eficienta. Transmisia mecanica este mult mai eficienta decat transmisia hidrostatica.

Pe de alta parte, este important sa luati in considerare tipul de putere pentru tractorul dumneavoastra. Puterea pentru un tractor variaza in ceea ce priveste ratingurile – exista puterea CP si puterea motorului sau a franei. Puterea CP (cai putere) este cea obisnuita.

Este foarte probabil ca vei folosi tractorul impreuna cu alte echipamente. Daca acest lucru este adevarat, atunci trebuie sa te uiti la un tractor care este potrivit pentru munca ta. Indiferent de ce alegere ai face, pe site-ul tractorsud.ro vei gasi mereu piese de schimb care sa te ajute sa iti continui munca cu tractorul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *