PR Summit 2021

Raliul Dakar 2018 – Etapa 4: San Juan de Marcona – San Juan de Marcona

• Mikko Hirvonen a obţinut locul al patrulea în etapa a patra • Jakub “Kuba” Przygonski ocupă locul al zecelea în clasamentul general • Al Rajhi şi Garafulic au început cursa de revenire •

Bucureşti/München. Întârziată de ceaţa densă, etapa a patra a avut parte de un start spectaculos în categoria auto, unde maşinile au pornit în grupuri de câte patru. Acustica motoarelor de competiţie a fost un motiv de distracţie pentru numeroşii spectatori prezenţi la punctul de start, aflat pe marginea oceanului, de-a lungul unui tronson lung. Pentru sportivi a fost semnalul unei noi zile disputate, care anunţa o probă specială de 330 de kilometri prin dune, nisip şi pământ, combinat cu zone pietroase.

2018 Dakar, Stage 4, San Juan de Marcona - San Juan de Marcona

Mikko Hirvonen (Finlanda) şi Andreas Schulz (Germania), aflaţi la comenzile noului MINI John Cooper Works Buggy, au fost primii din familia MINI care au concurat în etapa a patra şi au făcut-o cu stil. La finalul rundei cu o lungime de 440 km, Hirvonen a fost cronometrat cu al patrulea timp al zilei.

Hirvonen: “Ziua aceasta a fost chiar bună. Nu am avut probleme majore. A trebui să ne întoarcem de două ori pentru a găsi waypoint. De asemenea, a fost foarte mult praf. Sunt bucuros că am putut demonstra potenţialul de care dispune MINI John Cooper Works Buggy.”

Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) şi Timo Gottschalk (Germania) au dus cel de-al doilea MINI John Cooper Works Buggy pe un loc din Top 10, ocupând poziţia a noua. Cu Rajhi pilotând în acelaşi ritm rapid care l-a făcut un specialist al competiţiilor cross-country, MINI JCW Buggy se află acum pe locul al 31-lea în clasamentul general, un rezultat excelent dacă ţinem cont că se afla pe poziţia a 49-a după etapa anterioară.

Yazeed Al Rajhi: “Ne-am oprit de două ori. O dată pentru a schimba o roată, apoi pentru o mică problemă tehnică. Dar, per total, a fost o zi mult mai bună.”

Încă o dată, Jakub “Kuba” Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia) au avut un ritm susţinut care le-a permis să fie performanţi în mod constant, aşa cum au arătat de la începutul competiţiei. A fost o tactică bună pentru că au fost feriţi de probleme, iar echipajul a fost recompensat cu locul al 12-lea la finalul etapei. Acest rezultat îi plasează în Top 10 al clasamentului general.

Przygonski: “A fost o zi grea şi lungă. S-au petrecut multe lucruri de-a lungul acestei etape. Am avut trei pene de cauciuc şi, normal, fără roţi de rezervă rămase am început să ne îngrijorăm. Am rămas blocaţi într-un canion, iar dunele erau foarte moi, ceea ce le-a făcut imposibil de traversat, aşa că a trebui să ocolim pentru că nu se putea urca pe nisip. Apoi a fost şi praful…”

Spiritul de luptă a fost demonstrat şi de echipajul Boris Garafulic (Chile) – Filipe Palmeiro (Portugalia). Determinaţi să recupereze timpul pierdut în etapa a doua, cei doi au reuşit acest lucru la finalul etapei, încheiată pe locul al 14-lea. Astfel, ei au ajuns pe poziţia a 36-a în clasamentul general, urcând 19 locuri – acum, sunt la mică distanţă de tandemul Al Rajhi – Gottschalk.

Orlando Terranova (Argentina) şi Bernardo Graue (Argentina) au fost victimele unui incident de cursă, ceea ce a făcut ca maşina lor, MINI John Cooper Works Rally, să se răstoarne. Cu toate acestea, ei au revenit în competiţie şi au încheiat etapa.

Etapa a cincea va duce competitorii de la San Juan de Marcona la Arequipa, fiind parcurs un traseu de legătură de 666 de kilometri şi o probă specială de 268 km. Pentru mai multe informaţii despre Dakar 2018, accesaţi site-ul competiţiei.

Raliul Dakar 2018: rezultatele echipajelor MINI după etapa 4

LocPilotNavigator#MINIEchipăTimp
10Jakub Przygonski (Polonia)Tom Colsoul (Belgia)312MINI John Cooper Works RallyOrlen Team12h11:37 +1h35:30
12Mikko Hirvonen (Finlanda)Andreas Schulz (Germania)305MINI John Cooper Works BuggyX-raid Team13h15:49 +2h39:42
16Orlando Terranova (Argentina)Bernardo Graue (Argentina)307MINI John Cooper Works RallyX-raid Team14h15:10 +3h39:03
31Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită)Timo Gottschalk (Germania)314MINI John Cooper Works BuggyX-raid Team18h55:06 +8h18:59
36Boris Garafulic (Chile)Filipe Palmeiro (Portugalia)317MINI John Cooper Works RallyX-raid Team19h55:10 +9h19:03

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *