Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Rag’n’Bone Man, revelația muzicală a anului 2017 cântă la AWAKE, în inima Ardealului

Festivalul AWAKE, 1-3 septembrie 2017: o poveste despre muzică, arta și natură

Anul acesta vara se prelungește cu încă trei zile de distracție pentru iubitorii de muzică, artă și vacanță: pe domeniul Teleki din Gornești, Mureș festivalul AWAKE își începe povestea în weekend-ul 1 – 3 septembrie 2017. Printre artiștii confirmați la prima ediție se numără Rag’n’Bone Man, revelația muzicală a anului, Tom Odell, dar și trupe ungurești și românești, ca Mary PopKids, Subcarpați, Golan, Jurjak și Les Elephants Bizarres. AWAKE își propune trei zile în care participanții se vor putea bucura de concerte și party-uri, vor putea petrece până în zori alături de prieteni vechi și noi, își vor putea exprima liber creativitatea sau vor putea lenevi fără remușcări la umbra copacilor.

Amplasat în inima Transilvaniei, domeniul Teleki din Gornești include un parc dendrologic de 6.5 ha, cu arbori seculari și poienițe încântătoare, ce înconjoară castelul Teleki, monument arhitectural din secolul al VIII-lea, supranumit de localnici „cel mai frumos castel din Ardeal”. Natura și istoria au creat aici un loc de joacă de poveste, un spațiu perfect pentru o explozie de culoare, sunete și good vibes. AWAKE își propune să ofere publicului o experiență eclectică, concentrându-se nu doar pe muzică, dar și pe armonia dintre natură și artă, integrând în peisajul feeric al domeniului Teleki diverse elemente creative, precum instalații artistice, proiecții video, teatru interactiv sau sesiuni de spoken word poetry.


„Ideea pentru AWAKE s-a născut în urma unor discuții pătimașe și foarte insistente cu un grup hotărât de fani din Târgu Mureș care ne-au convins de oportunitatea organizării unui nou festival în zona, unde există o lungă tradiție muzicală și artistică în general, nemaivorbind de un public entuziast, cunoscător de muzică bună și tot ce-i nou. După ultima ediție B’ESTFEST din 2013, ne propuseserăm să inițiem un nou festival, dar căutăm locația ideală pe care au găsit-o prietenii noștri din Târgu Mureș după 1 an de cercetări în zonă. Mi s-a tăiat respirația când am ajuns pe domeniul Teleki din Gornești – acel parc cu arbori seculari, statui în stil baroc și poienițe parcă special desenate pentru scenele unui festival, cu Mureșul curgând pe toata lungimea parcului. A fost dragoste la prima vedere și am decis pe loc că acolo va avea loc festivalul AWAKE.”, a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

Pe parcursul celor trei zile de festival, domeniul Teleki se va umple de ritm si energie, iar cărările umbrite vor ghida pașii către diverse atracții, precum The Forest Library  – biblioteca în aer liber, spațiu special creat pentru un moment de relaxare alături de o carte bună; Serenity Meadow – zona de „wellbeing” pentru cursuri de yoga și pillates sau The Brewery – spațiul în care cele mai interesante tipuri de bere artizanală își vor găsi locul. Printre zonele de interes se va număra și The AWAKE Platform, o platformă socială destinată inițiativelor creative, cu workshop-uri interactive, conferințe inspiraționale și sesiuni de „idea pitching”.

Rag’n’Bone Man, fenomenul muzical care a luat cu asalt topurile din zeci de țări, va fi prezent în exclusivitate în România, la prima ediție a festivalului AWAKE. Cu peste 117 milioane de vizualizări pe Youtube, primul său single, Human, a atins prima poziție în clasamente din peste 20 de țări europene. În decembrie 2016, Rory Graham a primit premiul Critics’ Choice la BRIT Awards, ce l-a propulsat printre cei mai doriți artiști ai anului 2017 la nivel internațional. Nu e de mirare că, înainte de AWAKE, Rag’n’Bone Man va cânta vara aceasta la cele mai mari festivaluri de muzică, printre care Rock am Ring, Isle of Wight și Roskilde. La începutul anului, artistul a fost inclus în prestigioasa lista BBC Sound of 2017, iar luna aceasta își lansează primul album.

Alături de Rag’n’Bone Man, headliner la AWAKE este Tom Odell, artistul care a reușit să cucerească publicul la doar 22 de ani, odată cu lansarea hitului Another Love. Câștigător al BRITs Critics’ Choice Award în 2013, Tom Odell a lansat până acum două albume de succes.

Printre artiștii care urcă pe scenă la prima ediție AWAKE se numără și Mary PopKids, trupa de alternative pop din Budapesta, prezenți și ei la mari festivaluri ca Sziget, Strand și Volt. În lineup se află și Subcarpați, Golan, Jurjak și Les Elephants Bizzares, urmând ca în curând să fie anunțate noi nume.

Abonamentele pentru cele de 3 zile de AWAKE s-au pus azi în vânzare pe site-ul eventim.ro și în magazinele partenere, la preț promoțional SPEED BIRD de 101 lei, respectiv 125 lei incluzând camping. Promoția este valabilă până joi, 23 februarie. După această dată, în perioada EARLY BIRD, abonamentele de 3 zile vor fi 151 lei, respectiv 175 lei incluzând camping, până miercuri, 31 mai. Din 1 iunie, până joi, 31 august, în perioada de PRESALE, abonamentul de 3 zile va fi disponibil la prețul de 181 lei, respectiv 205 lei incluzând camping, iar în prima zi de festival, abonamentele vor fi disponibile la prețul de 201 lei. Toate prețurile includ comisioanele de ticketing.

Pentru noutăți vizitați site-ul www.awakefestival.ro și pagina de Facebook a festivalului, www.facebook.com/AwakeFestival.Ro.

Emagic este organizatorul de concerte și festivaluri care a revoluționat industria de evenimente live din România, iar de-a lungul celor peste 11 ani de activitate a adus în țară unele dintre cele mai mari nume ale industriei muzicale internaționale: Roger Waters/The Wall, Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, Madonna, Iron Maiden, Metallica, Lady Gaga, Lenny Kravitz și mulți alții. Emagic și-a continuat activitatea de pionierat în domeniul industriei de live realizând 7 ediții ale primului festival major de muzică organizat în România, recunoscut și recomandat la nivel internațional: B’ESTFEST.

O constantă în întreaga activitate a fost profesionalismul, Emagic organizând evenimente la nivelul celor mai riguroase standarde internaționale, cu un deosebit respect pentru public și parteneri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *