free download 78 travel guides written by experts

Rafa Nadal castiga turneul de poker live organizat in scop caritabil la EPT Praga

– Premieră – “Time freeze” (stop cadru), o nouă tehnologie a fost prezentată şi folosită în cadrul EPT Praga

Rafa Nadal, jucătorul de tenis Numărul 1 mondial, a devenit câştigătorul EPT Charity Challenge după ce i-a învins, printre alţii, pe Ronaldo, vedeta fotbalului brazilian, şi pe Daniel Negreanu, cel mai titrat jucător de poker, câştigând suma de 50.000 de euro. El va dona această sumă unei cauze umanitare.

Turneul, jucat în cadrul European Poker Tour ce se desfasoară în această perioadă la Praga, s-a bucurat de prezenţa extraordinară a unora dintre cei mai titraţi profesionişti ai sportului. Lui Nadal, Ronaldo şi Negreanu li s-au alăturat la masa de poker fostul jucător ucrainean de fotbal Andriy Shevchenko, schiorul italian Alberto Tomba şi jucătoarea olandeză de hochei pe iarbă medaliată cu aurul olimpic, Fatima Moreira de Melo. Vedetele au concurat pentru a-şi adjudeca fiecare o parte din fondul total de premii de 100.000 de euro, care urmează să fie donat în scop umanitar.

Este primul turneu de poker live la care participă Rafa, după cele 18 luni de când a început să joace activ, iar premiul de astăzi se adaugă unei spectaculoase liste de victorii obţinute pe terenul de tenis în 2013.

"Am participat acum pentru prima dată la un turneu de poker live şi pentru mine a fost o uriaşă onoare să mă aşez la masa de joc alături de numeroase vedete din lumea sportului şi a pokerului. M-am distrat şi a fost o experienţă foarte plăcută. Am avut şi puţin noroc, şi am reuşit să câştig", a declarat Rafa.

Punctul de cotitură pentru Nadal a fost momentul când l-a eliminat din joc pe Daniel Negreanu, jucătorul de poker numărul 1 din lume.

"Nadal a jucat excelent, nu a făcut nicio greşeală. Şi-a dat seama când trebuia să-şi schimbe tactica, să joace mai agresiv şi exact asta a făcut. Ne-am simţit extraordinar, iar în final toată lumea a avut de câştigat, pentru că toţi banii din aceste premii vor fi donaţi unor cauze nobile", a comentat Daniel.

Rafa va dona integral cei 50.000 de euro ca premiu către proiectul “The Good Hand”, o cauză pe care o susţine de mai mult timp împreună cu alte vedete din Spania şi cu comunitatea jucătorilor de poker, pentru a ajuta tinerii rămaşi şomeri să îşi găsească un nou loc de muncă.

În premieră la EPT Praga – “Time freeze” (stop cadru), o nouă tehnologie

Turneul de caritate s-a bucurat de o tehnologie extraordinară, „Time freeze”, ce va fi utilizată şi în realizarea unui nou documentar despre Rafa Nadal ca jucător de poker. Realizat de Shine North/Princess Productions, documentarul TV va include imagini obţinute cu această tehnologie fantastică şi urmează să fie lansat în curând şi distribuit în 2014.

Tehnologia a fost dezvoltată de inginerul britanic Peter Johnston, pentru a crea efectul unei camere care trece în viteză pe lângă o figură centrală, în timp ce obiectul atenţiei pare să fie ori complet static, ori într-o mişcare foarte lentă. Astfel de tehnici au fost utilizate pentru prima dată în programul TV “The Cube”, iar de atunci au fost preluate pentru a crea imagini uluitoare, cum ar fi dansatori aparent „îngheţaţi” în plin salt, în aer, în timp ce camera de filmat se mişcă foarte rapid în jurul lor, în cadrul unui alt program TV, “Got to Dance”.

În total, la Praga vor fi utilizate 80 de camere cu 80 de cadre trase de fiecare dată, creând astfel aproximativ 3,5 secunde de imagine.

"Cred că suntem singurii care pot crea acest efect de mişcare „cu încetinitorul”, în care camerele de filmat sunt declanşate secvenţial la intervale de aproximativ 100 de milisecunde pentru a obţine acest efect special. Lucrăm în continuare la dezvoltarea tehnologiei utilizate aici, pentru a obţine şi alte efecte, la fel de uimitoare”, a declarat Johnston.

Bucuresti, 13.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *