bucharest tech week 2021

Radu Beligan, Lucian Boia si Neagu Djuvara, cei mai cumparati autori romani in 2013 pe elefant.ro

Radu Beligan, Lucian Boia și Neagu Djuvara ocupă primele trei poziții în topul autorilor români cu cele mai multe cărți vândute în 2013 pe elefant.ro.

Actorul și regizorul Radu Beligan, cu a sa carte autobiografică “Între acte”, a reușit să se claseze pe primul loc și în topul celor mai bine vândute volume ale unui autor român.

Clasamentul celor mai citiți autori români este completat de Dan Puric, Andrei Pleșu, Tudor Chirilă, Sega, Nicolae Steinhardt, Mihaela Bilic și Dan Lungu.

“2013 a fost un an în care am remarcat preferința tot mai multor cititori pentru autorii români. Dacă în clasamentul general e mai puțin sesizabil, în topul cărților digitale descărcate de pe elefant.ro cel puțin jumătate dintre primele 10 cele mai vândute eBooks sunt titluri scrise de autori români. 2014 se anunță un an cu multe lansări de carte românească, atât non-ficțiune, cât și ficțiune sau memorialistică, astfel încât îi invităm pe toți pasionații de lectură să viziteze regulat elefant.ro pentru a fi la curent cu noutățile literare la cele mai accesibile prețuri”, spune Adrian Dinu, COO la elefant.ro.

Vânzările totale de carte românească în 2014 s-au majorat cu 114% față de 2012, în categoria eBooks evoluția fiind însă mai spectaculoasă, creșterile cifrându-se la 166%.

Printre cele mai bine vândute cărți scrise de autori români fac parte titlurile “Exerciții de echilibru” (Tudor Chirilă), “De ce e România altfel” (Lucian Boia), “Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste” (Andrei Pleșu), “Namaste” (Sega), “Ce ne spunem când nu ne vorbim” (Chris Simion), “O scurtă istorie ilustrată a românilor” (Neagu Djuvara), “Fii demn!” (Dan Puric) și “Fluturi” (Irina Binder).

Bucuresti, 15.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *