Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

RADIOCOM alege solutiile TOPEX pentru implementarea unui sistem de telefonie VoIP

TOPEX, producător European de echipamente de telecomunicaţii şi provider de soluţii NGN, a anunţat că RADIOCOM, operator major în gama serviciilor de radiocomunicaţii, utilizează soluţia TOPEX pentru implementarea unei reţele avansate de telefonie VoIP.

Aflându-ne în faţa unei schimbări fundamentale care a început în urmă cu câţiva ani, o dată cu lansarea pe piaţă a primelor soluţii VoIP, tehnologia IP devine protocolul universal folosit pentru a furniza majoritatea serviciilor de telefonie.

TOPEX realizează astfel implementarea unei soluţii bazată pe tehnologia VoIP pentru operatorul de tip Tier 1, RADIOCOM, deschizând o nouă piaţă şi creând noi oportunităţi produselor sale. Soluţia NGN implementată de TOPEX deţine funcţionalităţi complete de Softswitch CLASS4 şi CLASS5, Media Gateway-uri şi CPEs permiţând migrarea în condiţii optime către o reţea avansată de telefonie VoIP.

Soluţia constă în echipamente redundante multiSwitch cu o capacitate iniţială de 20,000 de abonaţi, upgradabilă până la 100,000 de useri SIP şi 3,000 de apeluri concurente. Soluţia TOPEX multiSwitch este formată din mai multe unităţi de prelucrare independente şi redundante. Aceasta furnizează redundanţă geografică: sistemele de backup pot fi găsite în alte locaţii decât sistemele active pe diferite link-uri de IP. Sistemul NGN oferă redundanţă pentru toate modulele Softswitch: CLASS4, CLASS5, RTP Proxy şi baze de date SQL.

Interconectarea cu reţeaua PSTN, sistemele vechi TDM, şi reţelele de telefonie mobilă se realizează prin intermediul Media Gateway-ului TOPEX EoneS cu o capacitate totală de 100 de fluxuri E1 utilizând protocolul de semnalizare SS7. La sediul clientului, TOPEX oferă şi integrează în soluţia NGN 3 tipuri de CPE-uri: CPE rezidenţial – FXS analog la terminale VoIP, analog business CPE – analog FXS / FXO la terminale VoIP şi CPE business rezidenţial – 2E1 la terminale VoIP – echipament TOPEX miniGateway.

Soluţia TOPEX permite, de asemenea, integrarea sistemelor vechi de telefonie SNR RADIOCOM prin protocoale de semnalizare VoIP SIP şi H323. Integrarea cu sistemul de facturare SNR RADIOCOM se face prin intermediul protocolului RADIUS. Soluţia TOPEX implementata oferă servicii de transport / comutare de voce prin intermediul tehnologiei IP oferind un grad ridicat de personalizare, de fiabilitate şi scalabilitate.
 
“Suntem încântaţi de oportunitatea de a furniza companiei RADIOCOM, unul dintre principalii furnizori de reţele si servicii de comunicaţii electronice din România, soluţiile noastre. I-am ajutat astfel să dezvolte noi servicii punându-le la dispoziţie toate functionalităţile necesare pentru implementarea telefoniei VoIP.”, a declarat Dl. Dan Adamescu, CEO TOPEX. “Acest parteneriat dovedeşte că experienţa noastră în implementarea soluţiei NGN este în continuă creştere şi suntem încântaţi că putem contribui la dezvoltarea pieţei de telecomunicaţii din România.”, a adăugat Dl Adamescu.

Bucuresti, 26.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *