Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Radio Romania semneaza parteneriatul pentru protejarea patrimoniului national

András István Demeter, Presedinte Director General al Radio Romania, a semnat luni, 18 aprilie, protocolul pentru infiintarea Comitetului National al Scutului Albastru, organism menit sa protejeze patrimoniul national. Evenimentul a avut loc la Muzeul Taranului Roman, de la ora 13.00. Comitetul National al Scutului Albastru a fost constituit in vederea aplicarii prevederilor Conventiei de la Haga privind protejarea bunurilor culturale in caz de conflict armat si dezastre nationale si are in sfera lui de acoperire muzee, arhive, biblioteci, situri istorice si arheologice.

Patrimoniu National reprezinta vibratia trecutului, mostenirea latinitatii noastre, iar distrugerea acestuia ar insemna negarea originilor. In incercarea de a salva acest tezaur, semnatarii protocolului, reprezentanti ai Comitetului National Roman al Consiliului International al Monumentelor si Siturilor (ICOMOS), Radio Romania, Comitetului National Roman al Consiliului International al Muzeelor (ICOM), Televiziunii Romane, Arhivelor Nationale ale Romaniei si Bibliotecii Central Universitare, au tras un semnal de alarma cu privire la situatia patrimoniul national, aflat intr-o stare critica si au promis ca, prin intermediul acestui organism, vor incerca sa ofere o cale pentru protejarea si punerea lui in valoare.

Ceremonia organizata cu ocazia „Zilei Internationale a Monumentelor” a cuprins semnarea protocolului, dar si inmanarea unui diplome de onoare reputatului arhitect Stefan Cantacuzino, pentru intreaga lui activitate de protejare a patrimoniului national. Descendent al unei familii princiare, arhitect cunoscut in Marea Britanie, detinator al unui premiu al Uniunii Europene pentru protejarea patrimoniului, Serban Cantacuzino, prin intermediul organizatiei sale „Pro Patrimonio”, a intreprins o serie de actiuni menite sa salveze si sa revitalizeze cladirile periclitate.

Bucuresti, 20.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *