free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Muzical il comemoreza pe Sergiu Celibidache

In 14 august 1996 se stingea din viata unul dintre cei mai mari dirijori romani si, in acelasi timp, unul dintre cei mai mari dirijori ai tuturor timpurilor – Sergiu Celibidache.

Dorind sa ii aduca un omagiu, Radio Romania Muzical va difuza, in perioada 10-12 august a.c., o serie de inregistrari difuzate in premiera radiofonica. De la ora 13.15, emisiunea "Anotimpul discurilor" a programat integrala simfoniilor de Johannes Brahms, inregistrata de Sergiu Celibidache la pupitrul Orchestrei Radiodifuziunii din Stuttgart. Pentru cei care nu pot asculta in FM emisiunile, este important detaliul ca emisiunea "Anotimpul discurilor" are arhiva audio online (www.romania-muzical.ro).

Nascut in 28 iunie 1912, Sergiu Celibidache si-a inceput cariera de dirijor, la 33 de ani, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Berlin, atunci cand l-a inlocuit pe Wilhelm Furtwangler, in anii plini de incertitudini ce au urmat dupa cel de al doilea razboi mondial. In 1979 devine dirijorul principal al orchestrei pe care a transformat-o intr-unul dintre cele mai bune ansambluri din lume si de care i-a ramas legat numele: Orchestra Filarmonicii din Munchen. A dirijat sute de concerte, iar stilul sau unic l-a facut sa fie considerat unul dintre cei mai apreciati dirijori din toate timpurile.

Emisiunea "Anotimpul discurilor" – realizata de Marina Nedelcu, Simona Tanascu si Liviu Petu – ofera publicului meloman roman posibilitatea de a audia, in premiera si integral, discuri rare pe copertele carora se pot citi nume mari, dar si unele mai putin cunoscute.

Bucuresti, 06.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *