metalshow

Radio Romania Muzical ii prezinta pe „Marii muzicieni ai viitorului”

Radio Romania Muzical a inaugurat la 26 martie Mari muzicieni ai viitorului, un nou proiect de emisiuni-concert ce-si propune sa-i prezinte publicului romanesc pe interpretii de valoare ai tinerei generatii, romani, dar si straini.

Emisiunile-concert vor avea loc lunar, sambata, de la ora 17.00, la Muzeul Peles din Sinaia si lunea, de la ora 18.30, la Muzeul George Enescu din Bucuresti. Primul recital a avut loc sambata, 26 martie, la Muzeul Peles, fiind reluat luni, 28 martie, la Muzeul Enescu din Bucuresti.

Protagonistii primei editii – violoncelistul Stefan Cazacu si pianista Raluca Cimpoi Iordache. Stefan Cazacu (17 ani), elev la Liceul „George Enescu” din Bucuresti, este deja laureatul unor importante concursuri nationale si internationale si a intrat in atentia publicului larg dupa ce a castigat in 2010 selectia nationala pentru concursul „Eurovision Young Musician” organizata de TVR Cultural in vederea participarii Romaniei la aceasta binecunoscuta competitie desfasurata sub auspiciile asociatiei televiziunilor publice europene.

Programul prezentat a inclus lucrari celebre semnate de Ludwig van Beethoven, George Enescu, Piotr Ilici Ceaikovski, David Popper, Serghei Rahmaninov si Henryk Wieniawski.

Toate emisiunile-concert incluse in proiectul „Mari muzicieni ai viitorului” vor fi inregistrate de Radio Romania Muzical si vor fi difuzate la o saptamana dupa data inregistrarii. Recitalul violoncelistului Stefan Cazacu si al pianistei Raluca Cimpoi Iordachi va putea fi ascultat la Radio Romania Muzical, marti, 5 aprilie, intre orele 19.30 – 21.00.

Printre protagonistii urmatoarelor emisiuni-concert se numara si laureatul Concursului National de Pian derulat sub semnul „Zilelor Lipatti”, competitie organizata in noiembrie 2010 de Radio Romania Muzical: Mihai Ritivoiu, dar si nume importante de tineri interpreti care studiaza la institutii de prestigiu din strainatate, asa cum este pianistul Florian Mitrea, student la Londra.

Proiectul este organizat si prezentat de muzicolog Ecaterina Stan.

Organizator: Radio Romania Muzical.

Coorganizatori: Muzeul National Peles si Muzeul National „George Enescu”.

Sponsor: Vila Piatra Soimului din Sinaia.

Parteneri media: Sapte seri, Agerpres, metropotam.ro, Observator cultural, port.ro, Suplimentul de cultura, Zeppelin.

Calendarul urmatoarelor emisiuni-concert „Mari muzicieni ai viitorului”:
30 aprilie – Muzeul Peles
2 mai – Muzeul George Enescu
14 mai – Muzeul Peles
16 mai – Muzeul George Enescu
25 iunie – Muzeul Peles
27 iunie – Muzeul George Enescu
23 iulie – Muzeul Peles
25 iulie – Muzeul George Enescu
27 august – Muzeul Peles
29 august – Muzeul George Enescu
1 octombrie – Muzeul Peles
3 octombrie – Muzeul George Enescu
15 octombrie – Muzeul Peles
17 octombrie – Muzeul George Enescu
26 noiembrie – Muzeul Peles
28 noiembrie – Muzeul George Enescu
17 decembrie – Muzeul Peles
19 decembrie – Muzeul Enescu

Bucuresti, 29.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *