free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Cultural va invita la Caragiale Shortcut

Pentru că se apropie Anul Caragiale, Radio România Cultural vă invită, sâmbătă, 17 septembrie, ora 20, în Piaţa Festivalului „George Enescu”, la un spectacol surprinzător, o posibilă citire inedită a unor lucruri uitate deja, de prea cunoscute ce sunt: Caragiale SHORTCUT, scenariu şi regia Mihai Lungeanu.

Cât de actual este marele nostru dramaturg este demonstrat prin mijloacele specifice artei teatrale, îmbinate cu muzică live, caricaturi, proiecţii şi imagini de televiziune.

Atmosfera tensionată, pericol iminent, ritm alert, catastrofal specific ştirilor din zilele noastre, orchestra care va face legătura între momente, cunoscute teme clasice din perioada interbelică, elevii care vor avea ”tabla de materii” înregistrată pe laptop-urile personale, sau comentariile lui I.L.Caragiale făcute de actorul Ion Lucian, aşezat comod într-un fotoliu, cu lampadar cu abatjour mare, lângă un raft de bibliotecă plin ochi cu cărţi, toate devin elementele unui spectacol inedit în care umorul coexistă cu ironia fină şi cu reflecţia adâncă asupra tarelor unei societăţi care, după cum spunea Alexandru Paleologu, îl antipatizează adânc pe Caragiale, pentru că nu a scăpat de complexele care îi macină sufletul de un secol şi jumătate.

La noi Caragiale este urât pentru că nu se poate suporta inteligenţa. Stadiul actual este unul în care nu mai există nici un fel de toleranţă, nici un fel de admisibilitate faţă de inteligenţă. Este considerată duşmanul principal al escrocilor şi imbecililor…(Alexandru Paleologu “Interviu” – România Literară nr. 9 din 10-16 martie 2004)

Pe scena din Piaţa Festivalului vor urca la invitaţia Radio România Cultural Ion Lucian, Marcel Iureş, George Mihăiţă, Constantin Cotimanis, Vlad Mihu, Ştefan Huluba, Camelia Pintilie, în ambianţa plastică schiţată de caricaturile selectate de Nicolae Ioniţă şi cea muzicală creată de Spirit Brass Ensemble, dirijor Mihai Ceaşcai, aranjamente muzicale Ioan Dobrinescu.

Bucuresti, 12.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *