free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Cultural transmite de Ziua Nationala a Romaniei Concertul de gala de la Venetia

Radio Romania Cultural transmite marti, 1 decembrie 2009, ora 19.00, selectiuni din concertul de gala sustinut de violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail, soprana Leontina Vaduva si Orchestra Teatrului LaFenice. Concertul a avut loc duminica, 22 noiembrie, pe scena prestigiosului Teatru La Fenice din Venetia, fiind dedicat Zilei Nationale a Romaniei.

Cei trei mari artisti romani acompaniati de Orchestra Teatrului La Fenice, dirijata de Andrea Battistoni, au interpretat lucrari de Mozart, Verdi, Rossini, Puccini, Enescu sau Porumbescu.

Concertul de la Venetia a fost organizat de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia in parteneriat cu Radio Romania si s-a bucurat de inaltul patronaj al Regiunii Veneto, al Provinciei Venetia si al Primariei Venetiei, precum si de sprijinul Institutului Cultural Roman si al Fundatiei Teatrului La Fenice.

Cu aceasta ocazie, Massimo Cacciari, primarul Venetiei, a fost decorat cu “Ordinul National pentru Merit in Grad de Mare Ofiter”, care i-a fost conferit de presedintele Romaniei „in semn de recunoastere a meritelor sale deosebite la promovarea si dezvoltarea relatiilor culturale romano-italiene, pentru promovarea imaginii reale a tarii noastre si sustinerea romanilor in Italia”.

 Bucuresti, 30.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *