free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Cultural netezeste tinerilor artisti “Drumul spre celebritate”

In perioada ianuarie-iunie 2010, Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti” si Radio Romania Cultural organizeaza la Palatul Mogosoaia 12 spectacole-concurs intitulate Drumul spre celebritate, in cadrul proiectului Mogosoaia – Palatul sperantelor.

Proiectul isi propune promovarea tinerilor muzicieni talentati, crearea si educarea unui nou public de muzica clasica, familiarizarea tinerilor spectatori cu lumea artei sunetelor si, prin vizitarea ghidata a Palatului Mogosoaia, introducerea in lumea artei si a istoriei.

 

Spectacolele se vor desfasura bilunar, sambata dimineata, incepand cu ora 11.00 si vor fi inregistrate si difuzate la Radio Romania Cultural incepand din luna martie, duminica, de la ora 14.00. Fiecare editie va fi dedicata unui instrument sau unui grup de instrumente si va avea ca invitat un maestru al instrumentului respectiv, care va raspunde intrebarilor din public si va sustine un microrecital.

 

La concurs vor participa cate 5-6 ansambluri camerale sau tineri muzicieni cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani, care vor prezenta un program liber cu o durata de minim 15 minute. Castigatorii primelor 11 editii vor participa la ultima editie, cand se va acorda marele premiu de 1.000 de euro. Primii trei clasati vor primi o invitatie de a canta in editia 2011 a  Stagiunii „Muzica la Palatele Brancovenesti” de la Palatul Mogosoaia si vor avea posibilitatea de a face inregistrari speciale la Radio Romania. Premiile vor fi acordate in urma voturilor publicului si ale unui juriu format din specialisti.

 

Asadar Radio Romania Cultural va invita sa participati la descoperirea tinerilor muzicieni talentati de astazi si sa fiti martori la Drumul lor spre celebritate, intr-un proiect coordonat de Sebastian Craciun.

Programul celor 12 editii de spectacole-concurs:  

 1. 9 ianuarie 2010 – Chitara. Invitat prof. Costin Soare
 2. 23 ianuarie 2010 – Vibrafon si marimbafon. Invitat Alexandru Anastasiu – membru al Orcherstrei Nationale Radio
 3. 13 februarie 2010 – Violoncelul si contrabasul. Invitat violoncelistul Alexandru Morosanu, solist concertist al Orchestrelor Radio
 4. 27 februarie 2010 – Flautul si oboiul. Invitat flautistul Ion Bogdan Stefanescu, solist instumentist la Filarmonica George Enescu
 5. 13 martie 2010 – Pianul. Invitat Horia Mihail sau Harpa – invitat Ion Ivan Roncea
 6. 27 martie 2010 – Canto. Invitata Sorina Munteanu, solista a Operei Nationale din Bucuresti
 7. 17 aprilie 2010 – Trompeta si cornul. Invitat Flavius Petrescu, solist instrumentist la Orchestra din Hamburg
 8. 24 aprilie 2010 – Clarinetul si fagotul. Invitat clarinetistul Emil Visenescu, solist instrumentist la Filarmonica „George Enescu”
 9. 8 mai 2010 – Formatii camerale. Invitata conf.univ.dr. Ioana Raluca Voicu, sefa catedrei muzica de camera de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti
 10. 22 mai 2010 – Trombonul si tuba. Invitat Florin Pane, solist instrumentist la Filarmonica „George Enescu”
 11. 29 mai 2010 – Vioara si viola – Invitat violonistul Alexandru Tomescu, solist concertist al Formatiilor Muzicale Radio
 12. 5 iunie 2010 – Finala. Juriul profesionist va decide care este  ierarhia finala a tinerilor instrumentisti care au participat  la acest ciclu de spectacole-concert.

Bucuresti, 28.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *