free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Cultural, adolescentii si… educatia muzicala la Colegiul

Tehnic „Miron Nicolescu” din Bucuresti

După succesul ediţiei de debut, din 3 noiembrie, proiectul „Ora de educaţie muzicalã în licee” continuã joi, 17 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Miron Nicolescu” din Bucureşti, cu participarea extraordinarã a violoncelistului Rãzvan Suma, o ediţie coordonatã de realizatorii Cristian Marica, Mirela Nicolae împreunã cu prof. Floarea Irimia, directoarea Grupului Scolar „Miron Nicolescu” din sectorul 4.

Proiectul „Ora de educaţie muzicalã în licee” se adresează elevilor din ciclul liceal din Bucureşti şi din alte judeţe ale ţãrii.

Radio România Cultural organizeazã bilunar pentru elevii din Bucureşti o orã de muzicã la care aceştia sunt stimulaţi sã participe în mod direct, cu ajutorul instrumentiştilor şi al realizatorilor din radio, al înregistrãrilor muzicale produse de Radio România, al calculatorului şi internetului iar, ulterior, prin intermediul unui concurs organizat în mediul virtual şi la finele orei de curs.

La finele fiecãrei ore de educaţie muzicalã, elevii completeazã chestionare care vor sta la baza alcãtuirii viitoarei ediţii. Ediţia I a proiectului „Ora de educaţie muzicalã în licee” se încheie în iunie 2012, la finele anului şcolar.

Proiectul urmează sã fie dezvoltat şi în alte judeţe ale ţării.

Intenţia iniţiatorilor sãi, Mirela Nicolae, Cristian Marica şi Oltea şerban-Pârâu este de a le transmite elevilor, prin orele deschise de muzicã şi competiţiile propuse, importanţa limbajului universal al muzicii care promoveazã toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni. Şi, sã nu uitãm, cu ajutorul instrumentiştilor, elevii primesc elementele unui univers mai relaxat şi ordonat care sã-i ajute sã se (re)descopere şi sã-i (re)descopere pe cei din jur.

Proiectul este realizat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucureşti.

Bucuresti, 15.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *