free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Cultural a fost coproducatorul Galei Tinerilor Scriitori

Gala Tinerilor Scriitori/Cartea de Poezie a anului 2010 si-a decernat castigatorii sambata, 15 ianuarie 2011, ora 18.00, la Sala I.L. Caragiale din cadrul Primariei Sectorului 2 din Bucuresti.

Coproducator al Galei, Radio Romania Cultural a transmis in direct evenimentul. Acesta a putut fi urmarit si la Radio Romania Actualitati si TVR Cultural.

La sectiunea „Cartea de Poezie a anului 2010”, premiul a fost acordat volumului „Cartea alcool” de Ion Muresan, Editura Charmides. Premiul „Tanarul poet al anului 2010” i-a revenit Iuliei Militaru pentru volumul „Marea Pipeada”, Editura Brumar; in timp ce „Tanarul prozator al anului 2010” a fost desemnat Catalin Pavel pentru volumul „Aproape a saptea parte din lume”, Editura Humanitas.

„Tanarul critic al anului 2010” a fost ales Alex Goldis, pentru „Critica romaneasca postbelica, de la realismul socialist la instaurarea autonomiei esteticului”, iar distinctia „Tanarul scriitor al anului 2010” i-a revenit Iuliei Militaru.

Au fost nominalizati scriitori cu varsta cuprinsa intre 18-35 ani, cu cele mai bune carti ale anului 2010, la sectiunile poezie, proza si critica literara. Juriul de acordare a premiilor a fost format din acad. Eugen Simion si criticii literari Daniel Cristea-Enache si Paul Cernat.

Gala Tinerilor Scriitori a avut loc de Ziua Culturii Nationale, iar initiatorul si moderatorul evenimentului a fost scriitorul Dan Mircea Cipariu. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de Mike Godoroja&Blue Spirit si Marius Mihalache.

Organizatori: Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Primaria sectorului 2 Bucuresti, Centrul Cultural „Mihai Eminescu” si Asociatia Euro CulturArt.

Coproducatori: Radio Romania Cultural si TVR.

Bucuresti, 17.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *