free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Actualitati va invita pe „Canapeaua” Olgai Deliei Mateescu

Teatrul National Radiofonic si Radio Romania Actualitati va ofera sambata, 29 ianuarie 2011, de la ora 23.00, in premiera, spectacolul de teatru „Canapeaua” de Olga Delia Mateescu. Adaptarea radiofonica: Eugen Cristea. Regia artistica: Vasile Manta. In distributie: Mircea Albulescu, Catalina Mustata, Silviu Biris, Eugen Cristea, Andrei Cantaragiu, Cristina Deleanu, Corina Dragomir, Nicolae Calugarita.

Auditia cu public a spectacolului va avea loc luni, 31 ianuarie 2011, ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucuresti.

Utilizand o tehnica a dialogului menita sa evidentieze, in pasaje comice, jocurile absurde ce compun situatiile cotidiene, piesa “Canapeaua” de Olga Delia Mateescu descrie o intamplare aparent banala – achizitionarea unei canapele – care duce insa la consecinte cu totul neasteptate, motiv ca autoarea sa puna in pagina si chestiuni de mentalitate – de ce sa nu recunoastem – specific autohtona, in ideea ca, indiferent de ce si cum i se livreaza, cumparatorul e nevoit sa accepte si sa se declare multumit!

Un cuplu de indragostiti care trebuie sa supravegheze, in ajunul nuntii, urcarea unei canapele la etajul casei lor, un mester indolent si ucenicul sau istet, un tata antrenor de halterofili, de o bonomie dezarmanta sunt personajele care populeaza universul acestei piese, plina de gaguri, absurditati si rasturnari de situatie!

Dialogul capata valoare radiofonica prin verva actorilor, prin ritmul jocului, prin comentariul muzical care insoteste situatiile paradoxale.

Regia de studio: Renata Rusu.
Regia muzicala: Patricia Prundea.
Productia si regia tehnica: Vasile Manta.
Redactor: Domnica Tundrea.

Bucuresti, 27.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *