free download 78 travel guides written by experts

Radio Romania Actualitati si Bucuresti FM se alatura campaniei „Iubim viata”

Radio Romania se alatura campaniei „Iubim Viata”, initiate de Radio ZU, si initiativelor similare pentru combaterea consumului de droguri.

Implicarea Radio Romania in acest proiect reprezinta un pas inainte spre a informa societatea despre efectele negative ale consumului acestor plante. De altfel, de cateva luni, postul public de radio sustine editorial interzicerea  consumului de plante etnobotanice in randul tinerilor prin informatii vizand constientizarea pericolului la care se expun consumatorii.

Radio Romania Actualitati si Bucuresti FM fac apel la factorii de decizie sa continue masurile necesare, legislative si de asistenta sociala, pentru prevenirea consumului de substante psihoactive si psihotrope, prin verificarea si inchiderea punctelor de comercializare a acestor produse periculoase.

Ascultatorii sunt invitati de catre postul public de radio sa se alature unui miting de protest care va avea loc luni, 14 februarie, la ora 13.00, in Piata Victoriei din Bucuresti. La acest miting vor participa jurnalisti ai posturilor Radio Romania Actualitati si Bucuresti FM, alaturi de colegii de la Radio ZU, care organizeaza mitingul, si de la alte institutii media.

Potrivit unei monitorizari realizate recent de Consiliul Europei, Romania ocupa locul patru in ceea ce priveste consumul de etnobotanice, dupa Marea Britanie, Germania si Olanda. La nivelul intregii tari, exista peste 600 de „magazine de vise”, inclusiv in mediul virtual. Conform statisticilor, varsta medie a consumatorilor este cuprinsa intre 15 si 18 ani, 60% dintre tinerii romani declarand ca sunt consumatori de plante etnobotanice, in special a produselor de tip „spice”. Acestea din urma sunt alcatuite din amestecuri de plante si substante cu efect halucinogen, uneori mai grav decat cel al heroinei sau cocainei.

Bucuresti, 11.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *