Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Radio Romania a primit Premiul de Excelenta IDG Romania pentru

proiectul ADAM – conservarea si pastrarea Fonotecii de Aur
 
Radio Romania a primit Premiul de Excelenta IDG Romania la categoria „Proiecte / implementari in anumite sectoare verticale”, in cadrul Galei Premiilor RoCS 2009. Premiul a fost acordat pentru initierea si implementarea proiectului „Arhivei Digitale Multimedia a Radioului Public” – ADAM.
 
Lansarea oficiala a procesului digitalizarii a avut loc la 1 noiembrie 2009, cand a fost digitalizat primul document din arhiva radioului public: “Unitati organice in viata statelor si natiunilor“, discurs sustinut de Nicolae Iorga in data de 24 martie 1939, fragment al conferintelor radiofonice “Sfaturi pe intunerec“.
 
Reamintim ca in urma cu doi ani a fost lansat public “Apelul pentru salvarea memoriei Radioului“, in urma caruia Comisiile reunite de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat alocarea unor fonduri Societatii Romane de Radiodifuziune, necesare achizitionarii de aparatura pentru transpunerea in format digital a Fonotecii de Aur.
 
Procesul de digitalizare a Arhivei de Aur a radioului public va continua la inceputul anului 2010 si se va desfasura pe o perioada de aproximativ 15 ani. In urma acestui proces si a valorificarii patrimoniului cultural al Fonotecii Radio, publicul larg va avea acces la documente, inregistrari audio si manuscrise semnate de nume importante ale culturii romanesti din perioada interbelica si pana in prezent. Cateva dintre numele sonore care vor prinde viata prin concepte editoriale inedite sunt cele ale lui Mircea Eliade, Tudor Arghezi, Nichita Stanescu, Eugen Lovinescu, Constantin Noica.

Bucuresti, 30.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *