metalshow

Radio Romania a deschis la Tulcea “Subredactia Delta”

La 20 de ani de la infiintarea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si in Anul  Biodiversitatii, Radio Romania a deschis la Tulcea „Subredactia Delta” a Studioului Regional Radio Constanta. Aceasta a fost inaugurata sambata, 21 august, de catre presedintele director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), András István DEMETER, si guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD), Grigore Baboianu.

Programele – interviuri, reportaje si documentare despre oamenii din Delta Dunarii si specificul multicultural al zonei – vor fi transmise pe frecventele de unde medii ale Studioului Constanta, cu acoperire in intreaga zona a Dobrogei.

Pentru deschiderea subredactiei „Delta”, investitiile au fost minime, dotarea tehnica fiind asigurata de SRR. „Orice tip de criza ar fi, cred ca nu va insemna un obstacol in calea dezvoltarii, asa cum, pana la urma, criza economica n-a putut sa fie un obstacol insurmontabil pentru acest moment al inaugurarii”, a declarat presedintele director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), András István DEMETER. „Este o mare nevoie de informare despre si a acestei zone. Sa fim prezenti aici este conditia esentiala”, a adaugat presedintele director general al SRR in cadrul conferintei de presa.

Prin deschiderea acestei subredactii, care si-a inceput activitatea la 22 august, redactorul-sef al Radio Constanta, Daniel Sarbu, spune ca se doreste „aducerea mai aproape de ascultatorii din Delta a mesajului Radiodifuziunii, a mesajului credibil, concis, concret, pe care il transmitem. Este primul pas pe care Radio Constanta il face mai la nord de litoral, aici, in Delta Dunarii. Sigur, este doar pasul de inceput, pentru ca vor urma si altii, aceasta inaugurare fiind un motiv de mare sarbatoare pentru corporatia Radio Romania”.

De cealalta parte, guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD), Grigore Baboianu, si-a exprimat multumirea pentru demararea colaborarii cu Societatea Romana de Radiodifuziune. „Ne bucuram ca in paleta de modalitati de comunicare cu populatia locala, cu vizitatorii, este inclusa acum si adresarea prin undele radio. Este o noua forma de a comunica si de a realiza un mesaj cat mai consistent in planul educatiei ecologice, constientizarii publice, de a responsabiliza vizitatorii si locuitorii cu privire la valoarea inestimabila a patrimoniului. Inaugurarea unui astfel de post, caruia i-as da si denumirea de ecologic, in Anul Biodiversitatii, este o dovada ca la nivel national exista interes pentru acest subiect”.

Deschiderea Subredactiei Delta reprezinta inceputul derularii unui proiect mai amplu de colaborare intre Radio Romania, prin studioul de la Constanta, si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

 Bucuresti, 23.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *