free download 78 travel guides written by experts

Quantico

Greg Bear
Editura Tritonic
Review by Rudi

Aparut in 2005 in Marea Britanie, in prima editie, apoi, in 2006, in Germania, „Quantico” ne bucura acum privirea de pe tarabele cu carti din Romania. „Vinovata” de aceasta este Editura Tritonic.

Nascut pe 20 august 1951, Greg Bear – autorul thillerului „Quantico” – se numara printre cei mai cunoscuti scriitori de SF si fantasy. A primit doua premii „Hugo” si cinci premii „Nebula” pentru fictiune. Casatorit si tata a doi copii, Greg Bear a avut o cariera stiintifica, a fost consilier pentru Microsoft, armata americana si CIA.

Actiunea „Quantico” se desfasoara in a doua jumatate a secolului al XXI-lea – deci intr-un viitor apropiat –, intr-o America prada atacurilor teroriste.

Agentii FBI sunt pregãtiti la Academia de la Quantico (Virginia) si invatati sa faca fata comportamentului criminal care are de partea lui cele mai noi tehnologii.

Cartea poate reprezenta o posibilitate terifianta a unui viitor de cosmar, in care bioterorismul este o realitate autentica.

Si Greg Bear – care in anul 2000 a tinut cursuri despre natura si viitorul criminalitatii la Academia FBI din Quantico – stie exact ce se poate intampla. Si scrie despre terorism, despre politica si despre tehnologia informatiei in deplina cunostinta de cauza.

„Se spune despre Quantico ca ar fi un fel de tinut Valhalla pentru politisti. Ca aici ajung politistii buni cand mor. In fiecare zi ai crime de elucidat, arestari de facut, material de studiat, exercitii fizice, trageri la tinta, iar la sfarsitul zilei te intalnesti cu ceilalti colegi in sala de consiliu, dai pa gat cateva beri si razi cu lacrimi. Aproape nimeni nu scapa neatins, dar nimeni nu-si incuie usa camerei, toata lumea cunoaste regulile, iar baietii rai pierd intotdeauna.” (p. 28)

Un thriller cu 336 de pagini.

O carte palpitanta, cu capitole scurte, personaje bine creionate, in care thrillerul se imbina cu detaliile stiinţifice, cu o coperta superba, demna parca de dosarele secrete FBI.

Un roman plin de acţiune.

Tensiune.

Investigatie.

Suspans.

O carte pe care o recomand nu numai celor carora le plac cartile de actiune.

Un roman care va fi citit cu interes si placere de orice pasionat de lectura.

„Armele si procesele biologice descrise in acest roman sunt posibile, dar nu in felul in care le-am prezentat eu. Am incercat sa scot in evidenta pericolul, fara a furniza detalii frapante.

Pericolele sunt mari si imediate. O judecata severa, dezinteresata, o strategie nepartinitoare si sanatatea mentala sunt singurele solutii pentru a le invinge.
Pentru cei care se arunca in calea primejdiei, nu mai poate exista niciun fel de politica. Numai durere, pierdere si moarte – si speranta.” (p. 336)

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *