free download 78 travel guides written by experts

Qualia Executive Search, singura companie românească afiliată Friisberg & Partners International, găzduiește întâlnirea a peste 30 de experți în headhunting din 20 de țări

Pe 19 și 20 octombrie, la București se vor reuni specialiști în HR și manageri de țară ai firmelor afiliate companiei de executive search și consultanță în resurse umane Friisberg & Partners International, companie care anul trecut a avut o cifră totală de afaceri de 11,30 milioane de euro, din care 160.000 de euro au provenit din România. Qualia Executive Search, singura companie locală afiliată Friisberg & Partners International, este gazda întâlnirii la care vor participa experți în domeniul resurselor umane și manageri de top din SUA, Marea Britanie, Africa de Sud, Germania, Franța, Suedia, Italia, Belgia, Spania, Finlanda, Norvegia, Danemarca, Elveția, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Lituania, Estonia, Polonia și Rusia.

Printre subiectele aflate pe agenda reuniunii, ce include o întâlnire cu clienții reprezentantului local al Friisberg & Partners International, Qualia Executive Search, se numără strategia companiei, selecția noilor parteneri și direcția de expansiune pentru anul viitor. Grupul internațional specializat în executive search înființat cu 40 de ani în urmă îl are drept Președinte Onorific pe fondatorul său, Jørgen Friisberg, iar printre angajații săi se numără peste 100 de specialiști în HR în peste 24 de sedii din Europa, Asia și Africa.

Piața muncii: radiografia lui 2017 și trenduri în 2018

Floriana Enescu, Managing Director Qualia Executive Search

“Potrivit datelor centralizate de grupul nostru, s-a înregistrat o creștere de peste 20% a pieței muncii din România în acest an. Referitor la domeniile cele mai active, cel mai dinamic sector rămâne IT-ul, urmat de FMCG (industria bunurilor de larg consum). Cât despre nivelul de competență, între salariile obținute de experți seniori în cele două domenii persistă o diferență de cel puțin 1000 de euro: dacă un programator senior poate depăși 3000 de euro pe lună, în FMCG, salariile de specialist pot trece de 2000 de euro, însă destul de rar (de exemplu, brand manager, key account manager și strategy consultant)”, a declarat Floriana Enescu, Managing Director Qualia Executive Search. Ea subliniază totodată: “În ceea ce privește anul viitor, lupta pe care companiile IT o duc pe frontul resurselor umane se va intensifica, acest domeniu rămânând cel mai activ. Cât despre recrutare, principalul trend din 2018 va fi accentul pus pe rezultatele verificabile, având în vedere contextul din ce în ce mai competitiv. Tot pentru anul viitor, anticipăm o creștere de aproximativ 10% a pieței muncii locale în prima jumătate a lui 2018”.
***
Qualia Executive Search a fost fondată în ianuarie 2005 și este singura companie de executive search de pe piața locală care s-a dezvoltat pe baza recomandărilor de la clienți și candidați, peste 95% dintre primii și 70% dintre candidații angajați fiind recomandări. Printre clienții activi ai companiei se numără Heineken, Lagardere Group, Beiersdorf, Schneider Electric, BNP Paribas Real Estate, Carrefour, Marks & Spancer, PayU, Signal Iduna, Syngenta, Vastint, 1&1 Internet Development, Tractebel, Metro Systems, Stefanini și Systematic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *