free download 78 travel guides written by experts

Qatar Cross Country Rally 2018 – Etapa a patra, Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country

• MINI îşi asigură victoria în Qatar Cross Country Rally 2018 • Jakub “Kuba” Przygonski şi Tom Colsoul, într-un MINI John Cooper Works Rally, câştigă Qatar Cross Country Rally • Membru al familiei MINI, Jakub “Kuba” Przygonski redevine lider al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country •

Bucureşti/München. Echipaj din familia MINI, Jakub “Kuba” Przygonski (Polonia) şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia) au obţinut victoria în cea de-a şaptea ediţie a Qatar Cross Country Rally – a patra etapă din ediţia 2018 a Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country. Tandemul dinamic, aflat la comenzile unui MINI John Works Rally, a obţinut două victorii în probele speciale, două clasări pe poziţia secundă şi un loc al treilea – la final, cei doi au ocupat primul loc în clasamentul general.

Qatar Cross Country Rally, Jakub Przygonski si Tom Colsoul

Victoria reuşită în Qatar, la finalul a cinci zile de competiţie şi aproape 2.000 de kilometri parcurşi, a fost obiectivul pentru Przygonski şi Colsoul după locul al doilea obţinut la ediţia din 2017. Graţie acestei victorii, Przygonski a redobândit prima poziţie în clasamentul Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country.

Cursa ce a cuprins cinci etape nu a adus nici un fel de probleme reale pentru Przygonski şi Colsoul (Belgia), care au avut o evoluţie superbă şi nu au ratat nici un waypoint vital, spre deosebire de mulţi dintre concurenţi. Într-adevăr, în ciuda căldurii din deşert, a nisipului şi a traseului pietros, echipajul a făcut o cursă aproape perfectă şi a încheiat cu un avans de peste 40 de minute faţă de ocupantul locului al doilea.

Jakub “Kuba” Przygonski: “Suntem foarte fericiţi că am câştigat acest raliu. Este una dintre cele mai dificile curse dintr-un sezon al Cupei Mondiale. A fost o cursă foarte bună pentru noi – am rulat la maximum chiar de la început. Nu am avut nici o problemă majoră de navigaţie sau cu MINI John Cooper Works Rally. Îmi pare rău pentru unii dintre concurenţi care au primit penalizări… Dar acesta este motorsportul, unde orice se poate întâmpla!”

“Acum suntem lideri ai Cupei Mondiale. După patru curse, este un semn bun pentru noi – demonstrează că putem lupta pentru victorie în Cupa Mondială, ceea ce este ceva ce vrem să reuşim.”

Etapa a cincea din ediţia 2018 a Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country este Raliul Kazahstanului, care are loc în perioada 27 mai-2 iunie. Pentru mai multe informaţii, accesaţi Rally Kazakhstan 2018.

Restul etapelor din Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country 2018

EtapaCompetiţiaPerioada
5Raliul Kazahstanului27 mai-2 iunie
6Italian Baja21-24 iunie
7Baja Spain20-22 iulie
8Hungarian Baja9-12 august
9Baja Poland30 august-2 septembrie
10Raliul Marocului Oilibya3-9 octombrie
11Baja Portalegre 50025-27 octombrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *