free download 78 travel guides written by experts

Puterea autenticitatii

Mike Robbins
AMSTA Publishing

Recent am terminat o carte pe care cred ca ar trebui sa o citeasca toata lumea. Unii pentru ca ar gasi acolo confirmarea ca fac bine ceea ce fac, altii pentru a vedea cat s-au departat de firesc, de normal, de frumos. As putea vorbi mult si foarte mult despre masti, despre firesc si despre ipocrizie. Dar eu am vorbit in multe alte ocazii, in interviuri si pe blogul meu. Asa ca de aceasta data va invit sa cititi mai jos chiar Introducerea (p. 17) cartii pentru ca e mai mult decat cuprinzatoare si pentru ca are un impact mai mare decat orice recenzie:

Traim intr-o cultura care tanjeste dupa autenticitate. Vrem ca liderii nostri, colegii, membrii familiei, prietenii si toti ceilalti cu care interactionam sa ne spuna adevarul si sa fie ei insisi. Mai mult, vrem sa avem libertatea personala si increderea de a spune, de a face si de a fi ceea ce suntem cu adevarat, fara sa ne intereseze atat de mult ce parere vor avea altii si ce vor crede sau vor spune acestia despre noi.

Din nefericire, totusi, chiar daca spunem ca vrem sa traim cu adevarat cele mai profunde pasiuni, convingeri si dorinte, cei mai multi dintre noi nu o fac. Am fost invatati de parinti, de profesori, de prieteni, de colegi, de politicieni, de mass-media si de alte persoane ca este mult mai important sa fii placut si sa te incadrezi in peisaj decat sa fii ceea ce esti tu cu adevarat. In plus, multi dintre noi presupun ca nu suntem suficient de buni asa cum suntem, incercand prin urmare sa remediem lucrurile si sa ne comportam ca altii, despre care credem ca sunt mai buni ca noi.

Cu toate acestea, mesajul din aceasta carte este, asa cum spunea stralucitul autor din secolul al XIX-lea, Oscar Wilde: "Fii tu insuti! Toti ceilalti o fac deja."

Sunteti curiosi sa vedeti ce mai spune Mike Robbins si care e Puterea autenticitatii? Atunci va invitam sa cititi aceasta lucrare si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Mike Robbins a mai scris si Puterea aprecierii a carei prezentare o gasiti aici. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *