free download 78 travel guides written by experts

Punguța cu (mai mult de) doi bani – Ateliere de educație antreprenorială pentru copii la Cărturești Verona

KEN Academy lansează Atelierele independente de antreprenoriat și educație financiară pentru copii “Punguța cu (mai mult de) doi bani” la Cărturești Verona, în fiecare sâmbătă din luna mai, respectiv pe 5, 12, 19 și 26 mai.

În zilele noastre, a fi educat din punct de vedere financiar este la fel de important ca a avea grijă de sănătate.

Trăim într-o lume în care totul este într-o continuă și rapidă schimbare: tentațiile ne strigă din toate direcțiile, campaniile promoționale sunt omniprezente, cardurile de credit ne ademenesc, cumpărăturile sunt la un click distantă, dorința copilului de a avea ultimul model de “ceva” se face mereu auzită.

Punguta cu (mai mult de) doi bani

Ce putem face? Cum ne putem pregăti copiii?

KEN Academy lansează “Punguța (cu mai mult) de doi bani! – 4+1”, patru ateliere în luna mai prin care copiii învață prin joacă o serie de abilități ce îi vor ajuta în viața de zi cu zi: ce sunt banii, cum îi câștigăm, la ce îi folosim și cum îi gestionăm înțelept, de ce este important să avem un obiectiv de economisire.

Iar pentru că informațiile reprezintă doar 20% în procesul educațional, 80% fiind asigurat de comportamente, părintele are și în acest caz un rol cheie.

Copiii urmăresc fiecare mișcare și au tendința de a copia ceea ce fac adulții și nu ceea ce spun. Așadar, copilul nu poate fi învățat ceea ce părintele nu cunoaște sau nu aplică, pentru că va observa și va face ceea ce părintele face, nu ceea ce zice.

De aceea, pentru a crea o experiență de învățare completă, KEN Academy a pregătit și un atelier pentru părinți în care vor afla cum să îi ajute pe copii să inteleagă mai multe din ceea ce inseamnă banii și gestionarea lor.

Ce vor descoperi COPIII în cele 4 ateliere

Atelier 1: Ce sunt banii? (Ce inseamnă banii și ce putem face cu ei? Ce impact au în viața noastră de zi cu zi? Cum îi organizăm? Economisirea, cheltuirea, donația, investiția.)

Atelier 2: Eu ce fac cu banii? (Relația muncă-bani. Ne satisfacem toate nevoile și dorințele? De ce este important să ne stabilim un obiectiv pentru economisire? Unde ne păstrăm banii? Care este circuitul banilor?)

Atelier 3: Cum îmi fac bugetul pentru o afacere? (Cum construim o afacere? De ce elemente trebuie să ținem cont când construim un buget? Cum ne putem transforma visul / talentul în realitate și să și castigăm bani din asta?)

Atelier 4: Limonada – Profitul. Costuri. Venituri. Preț de Vânzare. (De unde cumpăr ce am nevoie? Ce preț de vânzare stabilesc? Eu cât câștig? Care sunt costurile ce mi le pot planifica? Cum ma influențează modul în care imi organizez veniturile, cheltuielile și implicit profitul?)

Ce vor descoperi PĂRINȚII în atelier

Cum îi pot ajuta pe copii să ajungă niște adulți care să ia niște decizii financiare responsabile și, de ce nu, profitabile? Pași esențiali în educația financiară a copiilor

Care ar trebui să fie cuvintele cheie pe care să le folosim / să le evităm atunci când ne referim la bani în prezența celor mici?

Cum putem să îi incurajăm să economisească?

Cum sunt organizate grupele / atelierele:
Taxa de participare:
50 RON/copil/atelier
200 RON/ copil/ Modul (4 ateliere * 90 minute)
80 RON / atelier 90 minute / părinte
Dimensiunea grupei: 10 – 15 copii / grupă
Categorie de vârstă: 9 – 12 ani
Periodicitate: 1 întâlnire săptămânală de 90 minute
Locația atelierelor: Cărturești Verona
Trainer copii: Luiza Apostu – antreprenor, trainer educație financiară și antreprenorială pentru copii, trainer dezvoltare personală copii.
Trainer atelier părinți: Carmen Iorgulescu – coordonator KEN Academy, psiholog, antreprenor, trainer.

Cum se face înscrierea:
Înscrierea se poate face la adresele de e-mail luizaapostu@kenacademy.org / carmeniorgulescu@kenacademy.org sau prin telefon, la numerele: 0742 225 406 / 0723 600 341.

Mai multe detalii și în pagina de Facebook a Atelierelor.

Ce sunt de fapt atelierele Punguța cu (mai mult de) doi bani?

Sunt o șansă pentru copii să experimenteze o mică parte din ce propune KEN Academy, primul și cel mai complex program de educație antreprenorială și financiară dedicat copiilor cu vârste între 8 și 13 ani.

Prin Atelierele 4+1 , KEN Academy iși propune să crească responsabilitatea financiară și socială a copiilor. Scopul programului este de a-i ajuta pe copii să-și dezvolte capacitatea de a lua decizii înțelepte din perspectivă financiară și totodată să-și dezvolte autonomia și un viitor financiar sănătos.

Ken Academy organizează în perioada de vară unica tabără antreprenorială din Romania: KIDS BUSINESS CAMP – locul unde timp de 6 zile, copiii vor meșteri cu drag la afacerea mult visată, își vor dezvolta abilități antreprenoriale și de echipă.

Mai multe detalii găsiti pe: https://www.facebook.com/events/347430149108074/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *