Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Pune mana pe trofeul “The BloodyCow Award”!

Ştii că te mai poți înscrie la Muuuvi Fest până pe 10 iulie 2009?

Ei bine acum poți!

Pentru trofeul “The BloodyCow Award” trebuie să ne prezinți cel mai original personaj de film, de animație sau de documentar. Personaj capabil să detroneze pe Kenny din SouthPark sau pe James Bond din Agentul 007. Insă fii atent, avem și câteva detalii tehnice, de care trebuie să ţii cont:

Durata maximă a filmului este de 13 minute, trimite-ne filmul tău în format DVD PAL/ Mini DV, subtitrat în limba engleză, ataşează 1-5 cadre din film la rezoluție mare pe un CD şi completează formularul de înscriere de aici: //muuuvi.files.wordpress.com/2009/05/muuuvi_2009_entry_form.pdf.

Ai grijă ca filmul să nu fie mai vechi de 1 ianuarie 2007 şi să nu conţină scene explicite de violenţă sau pornografie! Dacă filmul tău corespunde condițiilor, dute la cel mai apropiat oficiu poştal şi trimite-l pe adresa: Centrul Cultural şi Arte Lăzarea, Aleea Bastionului, nr. 67, Cod 537135,Lăzarea, Jud. Harghita, Romania

Scrie pe plic: „Muuuvi”, şi fii atent ca ştampila poştală să fie cel târziu din 10 iulie 2009!

E bine să mai ştii că filmele sunt vizionate de un juriu internaţional, format din cinci membri, iar premiile sunt făcute anul acesta, de către tânăra artistă Orosz Annabella. Vor fi acordate și alte premii în afară de premiul "The BloodyCow Award":

Cel mai bun film de animație, Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, Cel mai bun film documentar, Cel mai bun film experimental, Cel mai bun director de imagine, Cel mai bun regizor, Cel mai bun realizator local și Cel mai bun film studențesc.

Câte ceva despre noi: Muuuvi Fest a început in 2004 din ambiția a doi tineri, Selyem András şi Aaron Balázs, sub numele de "muuuvi – international short film festival". Scopul festivalului este să găsească cel mai original personaj de film care să-l detroneze pe Kenny din SouthPark sau pe James Bond din Agentul 007. Festivalul este totodată şi un substitut de cinema pentru comunitatea de aproximativ 60.000 de locuitori din depresiunea Gheorgheni. De când s-a închis cinematograful "Miorița" din municipiul Gheorgheni, locuitorii zonei au pierdut contactul cu lumea filmelor de cinema. În decursul celor patru ediții ale festivalului s-au prezentat peste 1000 de scurtmetraje din întreaga lume și au participat la festival creatori de filme din Statele Unite până în Congo printre care personaje celebre ca M. Tóth Géza (nominalizat la Oscar cu animația Maestro) și street-artistul BLU din Italia.

Pentru că Muuuvi Fest a ajuns la a cincea ediție şi acesta este un motiv de sărbătoare, am schimbat imaginea festivalului și am deschis calea şi altor arte vizuale. De acum înainte numele oficial al festivalului este pur și simplu Muuuvi Fest. Am pensionat-o pe văcuța noastră cu cameră, din logo. Acum o înlocuiesc cele cinci fete oacheșe ale ei, ca mascote ale festivalului.

Dar nu te speria la auzul schimbărilor, party-urile care durau până-n zori rămân în program, anul acesta cu mai mulți DJ-i și formaţii diverse. Şi ca să fie şi mai interesant, tensiunea va fi generată în timpul chefurilor și de către artiști vizuali veniți din Londra şi Tokyo. Neschimbat rămâne şi bucătăria în aer liber, numai bun pentru condimentat taclalele lungi la o bere. Toate astea în peisajul pitoresc al castelului renascentist "Lázár" din Lăzarea/Harghita. Festivalul pune la dispoziția celor care vin cu cortul camping dotat cu grupuri sanitare.

Organizatorii acestui festival lucrează de multă vreme ca totul să iasă cum trebuie: Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea, Conferința Tinerilor Maghiari (Magyar Ifjúsági Értekezlet – MIÉRT), Consiliul Tinerilor din Ţinutul Gheorgheni (Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács – GyTIT), Asociaţia "Ia să vedem" (Hallámssza Egyesület), Asociaţia de filme de animaţie Betyár (Betyár Animációs Egyesület), precum şi persoanele cu sarcini concrete: Selyem András – Director de festival, Aaron Balázs – Director artistic, Kassay Péter – Gazdă, Jánossy Alíz – Purtător de cuvânt, Nagy Anna şi Nagy Boglárka – Asistenţi de manager.

Pentru mai multe informații, poţi accesa www.muuuvi.ro sau poţi trimite mail pe adresa muuuvi@gmail.com.

Bucuresti, 26.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *