free download 78 travel guides written by experts

Punct de vedere al PDG al Televiziunii Romane Alexandru Sassu

Am luat act de plângerea penală depusă împotriva mea, recent de  preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, care acuză lipsa de promovare în programele Televiziunii Române, a domniei sale şi a formaţiunii pe care o conduce.
În acest sens, îi reamintesc domnului preşedinte PRM, Corneliu Vadim Tudor că în perioada în care formaţiunea pe care o reprezintă a avut calitatea de partid parlamentar, aceasta a beneficiat de prezenţa în programele şi emisiunile SRTv în conformitate cu prevederile legii.

De asemenea, din momentul în care domnul C.V. Tudor a devenit europarlamentar, Societatea Română de Televiziune prin programele sale a adus la cunoştinţa opiniei publice, luările de poziţie sau iniţiativele de interes public ale domniei sale.
De altfel, SRTv va acţiona şi în continuare în acelaşi mod, promovând toate iniţiativele importante pe plan naţional sau european, întreprinse de europarlamentarii români, indiferent de apartenenţa lor politică.

Personal consider acţiunea domnului preşedinte PRM, Corneliu Vadim Tudor drept o formă de presiune, o ingerinţă în activitatea editorială a SRTv, aşa cum este aceasta definită la art. 8 din Legea 41/1994.

Totodată, consider că instituţiile democratice, cu responsabilităţi în sancţionarea publică a unor astfel de ingerinţe în activitatea unei instituţii de media (Parlamentul României,  mass-media, Organizaţiile Neguvernamentale de profil etc.),  ar trebui să ia, încă o dată atitudine, faţă de astfel de practici de presiune.

Bucuresti, 08.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *