free download 78 travel guides written by experts

Psycho-vegetal spaces (O noua privire asupra naturii II)

DanaArtgallery și Metropolis Art Collection ( Metropolis Centre , Str. Grigore Alexandrescu nr . 89-97, lângă Readers Cafe ) va invită să vizitați expoziția artistului Daniel Crăciun Psycho-vegetal spaces (O nouă privire asupra naturii II).

Expoziția va fi deschisă între 3 iunie- 26 iunie 2014.

Vernisaj – 3 iunie, oră 19 .

Psycho-vegetal spaces ca și concept expozițional, reflectă o stare de simbioză între : starea de liniște reflexivă și efectul catalictic pe care-l provoacă asupra imaginației mele regnul vegetal, alăturate oniricului ori neoexpresionismului ca limbaje plastice sau stări în sine ce mă domină și caracterizează vizual și chiar personal; dat fiind că o parte din noi este vis și subconștient. Motive onirice recurente, extrase din ciclul meu psihedelic convietuiasc aici alături de motive sau simboluri vegetale epurate formal, și tratate într-o cheie ludică ori surreala . Vegetalul sau psichedelicul se înrudesc aici mai ales la nivel imaginal. E o contopire aparent greu conciliabila , dar în adevărata realitate devine firească și palpabilă. Nu e tocmai ușor să suprapui peste o dominantă general psihedelica, situată între reveric și dark-menthal, ritmuri și motive cu caracter predominant gestual-neoexpresionist, inclusiv la nivel cromatic.

Termenul spaces din titlu reflectă nu doar un spațiu plastic,în care demersul meu e încadrat, ci și ideea de spațiu-timp,asemenea celui din fizică. Până la urmă propunerea enunțată de titlul expoziției, reflectă o compatibilitate estetică. Abordarea acestei expoziții deși postmodernă, continuă într-un anumit mod filonul primei mele expoziții O nouă privire asupra naturii , ce deschidea la mine ciclul vegetal. De data aceasta e vorba de o privire mai complexă , upgradata – în care ramificațiile și implicațiile vizuale tind mai elocvent să se apropie de metapsihic,de o lume aproape paralelă. – Daniel Crăciun

Bucuresti, 29.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *