caravana metropolis
Shadow

Provocarea anduranţei pe teren propriu: Alessandro Zanardi, ambasadorul mărcii BMW, va participa la IRONMAN 70.3 Italy, Pescara

Bucureşti/München. Alessandro Zanardi (Italia) a adăugat încă un concurs în programul său de triatlon din 2017: la 18 iunie, el va lua parte la IRONMAN 70.3 Italy, Pescara. După ce, în 2016, a câştigat încă două medalii paralimpice de aur în proba de handcycling de la Rio de Janeiro (Brazilia), ambasadorul mărcii BMW a decis ca n acest an să-şi intensifice activităţile în triatlonuri pe distanţe lungi. Înainte de a participa la concursul Austria-Kärnten de la Klagenfurt (2 iulie) şi la Campionatul Mondial din Hawaii (14 octombrie), el va concura pe teren propriu, la Pescara.

Pescara este localizat pe coasta Adriaticii şi oferă un peisaj pitoresc pentru eveniment. Proba de înot, lungă de 1,9 kilometri, va avea loc în ape deschise. Aceasta este urmată de o secţiune de ciclism, cu o lungime de 90 de kilometri, la poalele Munţilor Abruzzo. Pentru acest traseu prin vii şi plantaţiile de măslini, Zanardi va folosi modelul său de handcycle. Secţiunea de alergare, pe care Zanardi o va parcurge cu un scaun cu rotile olimpic, va avea loc pe distanţa de 21,1 kilometri de-a lungul promenadei de pe plajă şi prin centrul Pescarei.

zanardi_ironman703pescara
“Este ceva special pentru mine pentru că sunt italian şi cunosc Pescara destule de bine. Am mulţi prieteni aici”, a spus Zanardi. “De fapt, am fost personal la Pescara de mai multe ori pentru că unul din prietenii mei din echipa de paraciclism a Italiei este din zonă şi, datorită lui, am avut ocazia să organizăm mai multe sesiuni de antrenament acolo. În ultima, am parcursul traseul de ciclism al triatlonului. Sunt foarte încântat pentru că este un traseu de ciclism foarte tehnic, iar peisajul este superb. Se poate ca pe traseul acela denivelat să nu fiu atât de rapid cum sunt cu handcycle pe plaz, dar voi face tot ce este posibil.”

“Este un triatlon foarte competitiv. Am văzut de la ediţiile precedente că, de obicei, nivelul sportivilor este destul de ridicat”, a continuat Zanardi. “În principal, particip acolo pentru a pregăti provocările care mă aşteaptă în in Hawaii. Să-mi testez forţele în compania unui grup numeros şi foarte puternic de triatleţi rapizi este o ocazie unică de-a lungul programului meu de pregătire, mai ales că sunt încă un începător în această disciplină nouă. Acesta este motivul pentru care sunt foarte încântat. Pentru mine, este o continuă descoperire în lucrurile pe care le fac şi singura modalitate de a acumula experienţă este să particip la competiţii bune. Acesta este motivul pentru care am decis să merg la Pescara.”

În plus, Zanardi şi-a planificat şi programul de paraciclism din acest an, începând cu etapa de Cupă Mondială UCI la Paraciclism de la Maniago (Italia), ce are loc în perioada 12-14 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.