free download 78 travel guides written by experts

Provident sustine filmul romanesc

Provident duce premiata peliculă a lui Cristian Mungiu în 40 de orașe din țară

Provident Financial România susține filmul românesc, devenind partenerul oficial al peliculei „După dealuri”, regizată de Cristian Mungiu. Lung metrajul, distins cu două premii Cannes, este cea mai așteptată peliculă românească a anului, fiind propusă şi pentru premiile Oscar la secțiunea „Cel mai bun film străin”.

Filmul rulează în cinematografele din România începând cu 26 octombrie, iar traseul proiecțiilor cuprinde peste 40 de orașe din țară. Difuzarea peliculei „După dealuri” este realizată la nivel național cu susținerea Provident Financial România.

În luna noiembrie, pelicula care spune o poveste autentică despre dragoste, liberul arbitru şi constrângerile religiei, va putea fi vizionată în Sibiu, Piatra Neamț, Oradea, Deva, Botoșani, Alba Iulia, Bistrița, Râmnicu Vâlcea, dar și în alte localități. Filmul va ajunge și în orașe care nu mai dispun de cinematograf precum Călărași, Alexandria, Slobozia, Miercurea Ciuc sau Lugoj, iar proiecțiile se vor desfășura în case de cultură, teatre sau alte spații destinate spectacolelor.

„Prin asocierea cu pelicula românească După Dealuri dorim să le oferim acces locuitorilor din cele 40 de orașe la evenimente culturale cu ecou pe scena marilor festivaluri din Europa. Astfel, toți cei care sunt curioși să afle povestea emoționantă prezentată de Cristian Mungiu vor avea șansa să se bucure de proiecții chiar la ei în oraș și vrem ca astfel de evenimente să devină recurente în comunitățile în care suntem prezenți.” a declarat Ivo Kalik, Director General Provident Financial România.

Premiera filmului a avut loc în București, pe 25 octombrie, în închiderea celei de-a treia ediții a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

În luna mai, „După dealuri” a obținut premiul pentru cel mai bun scenariu și un dublu premiu de interpretare – acordat actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur – la cea de-a 56 ediție a Festivalului de la Cannes. Pelicula ce a intrat inclusiv în selecția Festivalului de la New York spune povestea puterii credinței și a eforturilor de regăsire a spiritualității în moduri ce pot stârni controverse și pot duce ființa umană dincolo de limite.

Provident România este o instituţie financiară nebancară specializată în acordarea de împrumuturi pe valoare mică, pe termen scurt, membră a grupului britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală şi de Est. În şase ani de activitate, Provident a investit peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială, care vizează domenii precum educaţia financiară, sprijinirea copiilor defavorizaţi şi persoanelor cu nevoi speciale, protecţia mediului înconjurător. Provident promovează incluziunea financiară şi socială ca fiind una dintre cele mai eficiente soluţii pe termen lung la problema sărăciei şi a izolării sociale. Prin programele sale de responsabilitate socială, compania își propune să faciliteze accesul persoanelor cu venituri mici şi mijlocii la informaţii şi instrumente financiare care să îi ajute să-şi optimizeze bugetul propriu şi cel familial, precum și la evenimente şi iniţiative culturale.

Pentru cele mai recente ştiri despre Provident Financial România, vă rugăm să vizitaţi //www.providentfinancial.ro/pages/comunicate_de_presa.

Bucuresti, 26.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *