Kinodiseea

Prototipul Audi Sportback – inaugurat in cadrul Salonului Auto Detroit 2009

·    Consum de 5,9 litri de motorina la 100 de kilometri
·     Cea mai ecologica tehnologie diesel din lume

Audi AG a dezvaluit prototipul Sportback la Salonul auto international din America de Nord, desfasurat in perioada 11 – 25 ianuarie 2009. Compania germana s-a concentrat asupra perfectionarii sistematice a elementelor de design caracteristice marcii, modelul cu cinci usi oferind  o viziune a viitorului vocabular de design Audi.

“Prototipul Audi Sportback este rezultatul eforturilor constante ale echipei Audi de a raspunde in mod eficient si inovativ celor mai exigente cerinte ale clientilor nostri. Suntem siguri ca modelele derivate din acest prototip vor beneficia de un real succes in randul publicului atat la nivel international, cat si la nivel local.” a declarat Brent Valmar, Director General Porsche Romania.

Prototipul Audi Sportback simbolizeaza principiul Sportback in cea mai pura forma, intr-o combinatie de eleganta, sportivitate si variabilitate. Multumita siluetei pronuntate de tip coupé si hayonului de mari dimensiuni, automobilul cu lungimea de 4,95 m, latimea de 1,93 m si inaltimea de numai 1,40 m este extrem de progresist pentru clasa de lux.

Prototipul Audi Sportback dispune de o tehnologie deosebit de avansata.  Puterea este furnizata de cea mai ecologica tehnologie diesel din lume: motorul V6 TDI de 3,0 litri care elimina oxizii de azot cu pana la 90%.

Acest motor respecta deja limitele de emisii din toate cele 50 de state S.U.A. si norma antipoluare EURO 6, care este programata sa intre in vigoare in anul 2014.  Masurile menite sa ofere o eficienta maxima asigura faptul ca Audi Sportback va realiza cifre de consum impresionante, de 5,9 litri de motorina la 100 de kilometri.

In plus, automobilul de prezentare marcheaza prima utilizare de catre Audi a directiei electromecanice intr-un automobil cu motor longitudinal. Avantajul principal este acela ca, spre deosebire de sistemele de servodirectie conventionale, acesta consuma energie numai in timpul realizarii virajelor.  In medie, acest lucru inseamna o economisire de 0,2 litri de carburant la 100 de kilometri, in functie de conditiile de rulare.

Modelul Audi Sportback coupé reprezinta exemplul perfect de eficienta si dinamism  – cantarind numai 1.800 de kilograme si avand un coeficient de rezistenta de 0,30; poate accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de sapte secunde si poate atinge viteza maxima de 245 km/h.

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si Braila.
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
 piese de schimb din stoc sau la comanda.

Bucuresti, 04.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *