metalshow

Protejarea copiilor impotriva violentei este o prioritate

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, pe data de 20 noiembrie 2014, UNICEF România și Camera Deputaților au organizat, pentru al doilea an consecutiv, o Gală de Informare și Strângere de Fonduri în vederea protejării copiilor împotriva violenței. Gala de Informare și Strângere de Fonduri este parte a campaniei “Violența verbală rănește”, derulată de UNICEF în România începând cu luna octombrie 2014.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Guvernului – Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului Gabriela Coman, Secretarul de stat în cadrul MMFPSPV, Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Ioana Cazacu – reprezentanți ai Parlamentului României – Florin Iordache, Președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, deputații Gabriela Podașcă, Andreea Paul și Mihai Sturdzu – ai mediului diplomatic și de afaceri, personalități publice, artiști – Sore și Andreea Bălan -, jurnaliști, precum și persoane fizice care doresc să susțină proiectele UNICEF în beneficiul copiilor vulnerabili.

“Chiar dacă nu există o soluție simplă, un vaccin sau un medicament împotriva violenței, știm ce putem face pentru a proteja mai bine copiii din România. În ultimii, UNICEF în parteneriat cu autorități centrale și locale a testat noi servicii la nivelul comunității pentru a identifica familiile și copiii la risc, pentru a le oferi sprijin și pentru a mobiliza comunitatea pentru a-i ajuta. UNICEF nu poate lupta de unul singur împotriva acestui fenomen. Avem nevoie de parteneriate puternice, pe termen lung, cu autorități, companii, profesioniștii care lucrează cu copiii, ONG-uri, lideri de opinie, media și, bineînțeles, cu părinții”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România. “Suntem foarte mândri să avem sprijinul lui Maxim Vengerov, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF la nivel internațional, care s-a alăturat campaniei noastre împotriva violenței asupra copiilor”, a completat Sandie Blanchet.

Invitații la Gala UNICEF – Camera Deputaților s-au bucurat de un concert extraordinar oferit de celebrul Maxim Vengerov, unul dintre cei mai mari violoniști ai lumii, care sprijină de asemenea lupta împotriva violenței ce afectează copiii. Maxim este Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF din anul 1997.

“Sunt mândru să sprijin campania UNICEF împotrva violenței verbale asupra copiilor și sunt bucuros să văd că, în România, factori de decizie, reprezentanți ai mediului de afaceri, celebrități și media își unesc eforturile împotriva violenței. Cred că fiecare dintre noi are un rol important deoarece toți copiii au dreptul la dragoste și grijă din partea părinților lor, nu de cuvinte furioase”, a declarat Maxim Vengerov, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF.

Toți cei trei Ambasadori Naționali pentru UNICEF România au fost prezenți la Gală: Andreea Marin, care a fost gazda evenimentului, Gheorghe Hagi și Smiley care, împreună cu Pavel Bartoș, au prezentat Licitația de Păpuși. Designeri români celebri s-au alăturat luptei împotriva violenței asupra copiilor și au creat păpuși deosebite. Astfel, invitații la Gală au susținut această cauză și au licitat pentru Isabella – creată de designerul Lena Criveanu; Iona – Elena Perseil; Ambrette – Maria Lucia Hohan; Sofia – Edita Lupea, Liuba – Irina Marinescu, Plum Fairy – Dollflowers, designed by Eli Roman & Andreea Roșianu; Păpușa cu Rochie Roșie realizată de Parlor prin sprijinul Molecule F și Dare realizată de designerul Silvia Șerban. Marița a fost realizată de Veronica Tănase, o fetiță din județul Prahova.

“Pentru combaterea violenței împotriva copiilor, este necesar un efort colectiv din partea Guvernului, a Parlamentului, a societății civile, a mediului de afaceri, mass-media și a personalităților publice din toate domeniile de activitate. Fiecare dintre noi are rolul lui, dar cred că putem merge mai departe de atât. Cred că putem găsi sprijin pentru ceea ce facem noi în toate straturile societății românești”, a subliniat deputatul Gabriela Podașcă transmițând mesajul Președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

UNICEF lucrează împreună cu autorități centrale și locale, ONG-uri și alți parteneri pentru a dezvolta și implementa modele eficiente inclusiv din punct de vedere al costurilor pentru a preveni violența, pentru a îmbunătăți cadrul legal și pentru a influența normele sociale. Fondurile strânse în urma Galei vor susține eforturile UNICEF ca fiecare comunitate din România să aibă un asistent social, un asistent medical și o școală prietenoasă care să identifice cât mai repede cazurile de violență împotriva copiilor și să ofere sprijin.

Holzindustrie Schweighofer, Raiffeisen BANK, Enel, Siemens și Carrefour sunt companiile ce au răspuns deja pozitiv apelului nostru de combatere a violenței verbale împotriva copiilor. Mulțumim pentru sprijin ArCuB. Mulțumim colegilor din presă pentru sprijinul acordat în promovarea Galei, în special ziarului Puterea și revistei Forbes.

Astăzi, 21 noiembrie 2014, Maxim Vengerov, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, a făcut o vizită specială la Școala Gimnazială din Filipeștii de Târg, parte din Campania UNICEF de sprijinire a absenteismului școlar și creștere a participării școlare “Hai la Școală!”. Maxim a fost întâmpinat cu cântece și dansuri de către copiii, iar el i-a inspirat prin muzica sa și prin căldura cu care le-a povestit despre drumul spre performanță.

Bucuresti, 21.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *