metalshow

Protectia sanatatii – prioritate pentru tot mai multi romani

Numărul românilor care aleg să ataşeze o “Clauză medicală” poliţei de asigurare de viaţă este în continuă creştere! Astfel, comparativ cu 2008, am remarcat o dublare a numărului clienţilor Aviva România care aleg opţiunea suplimentară “Clauze medicale” pentru contractul lor de asigurare.

“În general, oamenii nu au sume prevăzute special pentru acoperirea cheltuielilor medicale şi de aceea un astfel de beneficiu este tot mai solicitat de către clienţi.”declară Mihai Popescu, CEO Aviva România.

“Aproape jumătate dintre clienţii Aviva au această clauză prevăzută în contractelor lor. Necesitatea de protecţie joacă un rol din ce în ce mai important în priorităţile oamenilor şi din acest motiv ponderea produselor de protecţie (care asigură protecţie în urmatoarele situaţii: accident, îmbolnavire sau alte evenimente neprevăzute) este în creştere, comparativ cu produsele de investiţii.” a adăugat Mihai Popescu.

Ce sunt “Clauzele Medicale”?

Clauzele medicale sunt beneficii care se ataşează opţional unui plan de bază, oferind sumele necesare acoperirii unor cheltuieli extrem de des întâlnite: cheltuielile determinate de spitalizări şi intervenţii chirurgicale, indiferent că sunt rezultate ca urmare a unui accident sau a unei îmbolnăviri.
Clauzele medicale oferă bani pentru fiecare zi de spitalizare şi sume pentru intervenţiile chirurgicale suferite.

Care este suma pe care o primeşte clientul?

Suma asigurată la “Clauza medicală” este aleasă independent de Suma Asigurată aferentă planului de bază sau altor clauze adiţionale. Suma maximă pe care o poate primi un client este de 12.000 RON/an pentru intervenţiile chirurgicale (sau 8.000 RON pentru o singură intervenţie majoră) şi 28.800 RON/an pentru spitalizare.

Care este prima pe care o plăteşte clientul?

Clientul plăteşte pentru acest beneficiu sume începând cu 1 RON/zi, nivelul exact al primei calculându-se în funcţie de caracteristicile contractului şi ale persoanei asigurate.

Care este mecanismul de functionare al “Clauzelor medicale” Aviva?

Clientul anunţă internarea şi/sau intervenţia chirurgicală, compania Aviva evaluează şi plăteşte spitalizarea. Plata se face după ce clientul se externează.

Principalele avantaje ale clauzelor medicale Aviva sunt următoarele:
– clientul are la dispoziţie o gamă largă de sume asigurate, în funcţie de necesităţile financiare specifice
– clientul nu trebuie să detalieze asiguratorului cheltuielile făcute, putând folosi banii aşa cum doreşte
– clientul poate alege ce spital doreşte (inclusiv din afara ţării)
– soţul/soţia beneficiază de un discount de 10% pentru clauze ataşate în cadrul aceluiaşi plan de bază
– pot fi completate de acoperiri mult mai cuprinzătoare în cazul incapacităţii de muncă prelungite, similar concediului medical, precum şi sume consistente la diagnosticarea unor boli grave.

“Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne protejăm lucrurile importante: sănătatea, viaţa, pe cei dragi, iar prin intermediul produselor de asigurări de viaţă (şi beneficiilor suplimentare oferite de acestea) o putem face în schimbul unor sume modice – precum 1-2 RON/zi. Asigurările de viaţă oferă multiple beneficii pentru clienţi şi tot ce trebuie să faceţi este să vă întâlniţi cu un consilier financiar care să vă prezinte toate opţiunile pe care le aveţi la dispoziţie.” a încheiat Mihai Popescu.

Bucuresti, 29.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *