free download 78 travel guides written by experts

Proscrisul – Povestea lui Robin Hood

Michael Morpurgo
Editura Nemi

Robin Hood este un erou cunoscut multor generații. El este simbolul luptei împotriva tiraniei și a nedreptății în numele celor săraci. Proscrisul înfăţişează povestea lui Robin Hood, dar nu în stilul clasic, ci aducând noi elemente bazate pe legendele despre erou. Unele elemente sunt inventate de Michael Morpurgo după cum recunoaște acesta într-un interviu apărut pe Nemi.ro.

Fără a furniza multe detalii despre acțiune, o să menționez doar că Marion, personajul feminin, nu este domnița la ananghie, cea care are nevoie să fie salvată, ci o războinică în toată regula. Un alt lucru important de menționat este că romanul de față aduce în centru Proscrișii, cu bune și cu rele, cu organizarea lor, cu ideile lor, cu lupta lor.

Michael Morpurgo Proscrisul - Povestea lui Robin Hood

Robin Hood este un copil care a pierdut tot și care este găsit într-o pădure de Proscriși. Deși râd de el la început, Robin reușește să îi cucerească, să devină liderul la care ne gândim atunci când îi auzim numele.

Toate personajele din jurul lui joacă un rol important. Ele se completează, se ajută și împreună reușesc în ceea ce își propun.

După cum spuneam există câteva diferențe majore între povestea clasică a lui Robin Hood, așa că Proscrisul este o carte interesantă pentru toți cei care îi cunosc legenda și pentru toți tinerii care vor să afle mai multe despre el. Romanul este recomandat copiilor peste 8 ani. Cartea este tipărită cu font mare, ceea ce o face ușor de citit, iar stilul autorului îi va cuceri pe cei mici și îi va ține în priză până la final.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *