Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Proiectul “Wash Me”: Zece automobile MINI. Zece artisti

Pentru a celebra a 50-a aniversare, MINI lansează cartea "Wash Me".

Întotdeauna este foarte tentant să scrii "Wash Me" (Spală-mă) pe un automobil murdar sau să desenezi ceva, cu ajutorul degetului, pe un parbriz aburit. Aceste situaţii cotidiene au reprezentat sursa de inspiraţie pentru această lucrare, a declarat Nico Ammann, art director şi fotograf al lucrărilor prezentate în cartea ce va fi publicată de MINI Elveţia într-o ediţie limitată de 2.000 de exemplare.

Rezultatul este un volum plin de culoare ce înfăţişează o varietate de subiecte, iar acestea vor stârni emoţie nu numai în rândul fanilor MINI. Factorul comun este acela că nici unul dintre cei zece artişti nu au mai lucrat anterior cu automobilul ca subiect, iar fiecare dintre aceştia au transformat maşina într-o obiect de artă efemer.

Următorii artişti şi autori au contribuit la proiectul cărţii: Smash137, Fabian Bertschinger, Marisa Pichler şi Gigi Burn, Tika, Euro, Aurèle Sack, Stefan Ege şi Seak, August, Rémi Jaccard şi Dieter Meier, renumitul solist al grupului Yello.

Designerul Alfredo Häberli a pus la dispoziţie două schiţe şi un articol. Autorul şi jurnalistul Michèle Roten şi Prof. Dr. Jacqueline Otten, directorul departamentului de design de la Universitatea de Arte din Zürich, au avut contribuţii scriitoriceşti deosebite la cartea ca va apărea pe piaţă în prima parte a lunii noiembrie.

Întotdeauna, arta a fost şi rămâne un aspect important pentru marca MINI. De exemplu, MINI este partener exclusiv al centrului expoziţional "Ludlow 38" de la Institutul Goethe din New York, Lower East Side, în apropiere de Chinatown şi nu foarte departe de Muzeul Nou de Artă Contemporană. De la inaugurarea sa în 2008, spaţiul acestei galerii a găzduit proiecte artistice contemporane în colaborare cu numeroşi parteneri culturali din Germania. Prin asocierea cu mărci precum Bisazza şi prin implicarea sa în FIAC 2007 sau la International Talent Support / MINI International Photo Award de la Trieste, MINI rămâne, de asemenea, ataşat faţă de apropierea tradiţională de proiecte culturale neconvenţionale. Motiv suficient pentru a primi cum se cuvine lansarea unui album foto emoţionant care va aduce bucurie atât fanilor MINI, cât şi entuziaştilor pentru design, artă şi fotografie.

Pentru mai multe informaţii despre carte, vizitaţi www.washme.ch.

Bucuresti, 05.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *