free download 78 travel guides written by experts

Proiectul de lege privind votul prin corespondenta – dezbatut de partidele politice

maine, in direct, la TVR International

Marţi, 25 ianuarie, de la ora 21.00, în cadrul programului Români despre români, moderat de Marius Dobrescu, va fi continuată dezbaterea începută săptămâna trecută. Este vorba de posibilitatea ca alegătorii români să-şi exercite dreptul la vot prin corespondenţă în cazul în care ei au domiciliul sau reşedinţa în străinătate. Dacă în 18 ianuarie despre proiect a vorbit chiar iniţiatorul acestuia, ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, acum va fi rândul partidelor parlamentare să-şi prezinte opiniile.

Aşadar, invitatii acestei ediţii vor fi: Valeriu Zgonea (PSD), Teodor Meleşcanu (PNL), Cristian Diaconescu (UNPR), William Brînză (PDL), Tanczos Barna (UDMR).

Argumentele lor pro şi contra proiectului de lege vor fi discutate cu jurnalistul Gabriel Giurgiu, prezent în studioul TVR. De asemenea, doi jurnalişti din străinătate vor intra în legătură telefonică directă: Cristi Dumitrache, de la publicaţia Pagini Româneşti din Noua Zeelandă şi Andi Radiu, Gazeta Românească din Italia.

Emisiunea săptămânală Români despre români este transmisă de TVR Internaţional, în direct, în fiecare marţi seara, de la ora 21.00. Timp de aproape o oră, prezentatorul Marius Dobrescu dezbate cele mai importante teme ale momentului pentru românii din diaspora împreună cu invitaţi de marcă şi jurnalişti români din ţară şi din întreaga lume (prin intervenţii telefonice). Este primul proiect în care jurnaliştii de acasă şi cei din străinătate discută despre problemele de actualitate ale românilor şi încearcă, împreună, să găsească eventuale soluţii.

Bucuresti, 24.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *