free download 78 travel guides written by experts

Proiectul de lege pentru modifcarea Statutului functionarilor publici

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informează că astăzi, 5.04.2011, în Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din cadrul Senatului României, a fost dezbătut Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici. La dezbateri ANFP a fost reprezentată de către Andras SZAKAL – preşedinte, Cristian ROMAN – vicepreşedinte, Marian NICULESCU – secretar general.

Menţionăm că, proiectul de act normativ a fost anterior supus discuţiilor în cadrul Comisiei juridice şi Comisiei pentru egalitate de şanse din Senat. Astfel, pe parcursul dezbaterilor din cadrul Comisiei pentru administraţie publică, au fost formulate amendamente pe acest proiect de lege, aceste amendamente fiind respinse, astăzi, în totalitate de către reprezentanţii ANFP. În acest context, preşedintele ANFP a declarat că ”aceste amendamente sunt politice, iar ANFP nu le poate susţine, deoarece modifică în întregime sensul legii”. De precizat că, trei dintre amendamentele aduse vizau menţinerea funcţiei de inspector guvernamental, reprezentanţii ANFP susţinând desfiinţarea acestei funcţii pe motiv de eficienţă financiară şi argumentând, totodată, posibilitatea redistribuirii inspectorilor guvernamentali dintr-un corp de rezervă, ca orice funcţionar public.

Este de reţinut faptul că, în prezent, aproximativ 70 de persoane ocupă funcţia de inspector guvernamental.

În urma votului din cadrul Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din cadrul Senatului României, s-a decis admiterea proiectului de act normativ în forma în care a fost înaintat de către ANFP, următoarea etapă fiind dezbaterea acestui proiect în cadrul comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor.

Bucuresti, 05.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *