free download 78 travel guides written by experts

Proiectul de cercetare “clean diesel” – incheiat cu succes

Bombardier Transportation creează noi standarde în ceea ce priveşte construcţia vagoanelor ecologice diesel şi îndeplineşte deja regulile anitpoluare ale ue ce vor intra in vigoare în 2012

Bombardier Transportation a arătat public, în premieră modială,  un sistem de transmisie realizat la fabrica sa din Hennigsdorf, pentru rame diesel sistem care excelează în protecţia mediului înconjurător. Ca parte a proiectului de cercetare CLEAN (Catalizatori bazaţi pe emisia scăzută de gaze), Bombardier Transportation a dezvoltat ceea ce este acum sistemul de propulsie cu cele mai joase emisii pentru rame electrice în clasa de 500 kW. Aceasta premieră mondială înseamna că Bombardier Transportation este deja pregătit să producă în conformitate cu noile norme EU de regularizare a emisiilor (EU guideline 2004/26, stage III B) care se vor aplica din 2012.

Acest proiect a fost paţial finanţat de Landul Brandenburg şi de Fondul European Regional de Dezvoltare. Unul dintre motivele acestui success a fost si cooperarea cu Brandenburg Economic Development Board – Adunarea Generală de Dezvoltare Economică a Landului Brandenburg(ZAB). Marc Diening, Directorul General al fabricii Bombardier de la Hennigsdorf  predând deja raportul final către parteneri.

Dr Wolfgang Krüger, Secretarul de Stat din Ministerul Economiei din Brandenburh a comentat: “Sunt foarte mulţumit că Bombardier a realizat un produs innovator şi de success prin proiectul diesel CLEAN . Cu această nouă generaţie de sisteme de propulsie diesel Bombardier este cu aproape patru ani înainte cerinţelor legale şi prin urmare deasemenea cu mult în viitor.”

Dr Detlef Stronk, CEO of ZAB – Adunarea Generală de Dezvoltare Economică a Landului Brandenburg, a adăugat : “Acest parteneriat cu un jucător global în acest sector a fost de mare importanţă pentru compania noastră. Tehnologia de transport feroviar este un sector cheie în capitală şi în împrejurimi. Această colaborare de success ne-a inspirat să ne alăturăm şi altor proiecte motivaţionale viitoare pentru fabrica din Hennigsdorf dar şi pentru industria regională.”
Directorul fabricii, Marc Diening, consideră progresul muncii care a început în August2006 un succes Bombardier Transportation: “Cu poriecte cum este CLEAN, lucrăm în continuu la îmbunătăţiri viitoare la eco – balanţa excepţională a traficului feroviar. Echipa noastră a fost capabilă în timp record să transforme proiectul de cercetare într-o producţie de  serie.

2 / 3 dintre primele trenuri BOMBARDIER ITINO dotate cu tehnologia CLEAN Diesel sunt în pregătire pentru a fi date în folosinţă clienţilor germani şi suedezi la începutul anului viitor.

Noul sistem de propulsie CLEAN diesel este bazat pe un motor diesel cu 8 cilndrii de 560 kW, motor care este conectat la dispozitivul de schimbare al puterii de transmisie.

Când am armonizat componentele a fost posibil să armonizăm greutatea, configuraţia şi consumul de carburant pe unitatea transmisie în timp ce am redus în mod simultan cerinţele de întreţinere.

Performanţa operaţională actuală a sistemului de transmisie a fost simulată folosind o locaţie special realizată pentru teste. Un catalizator special ce inglobează tehnologia SCR (Reducerea Catalitică Selectivă) a reuşit să reducă emisiile şi în particular oxizii nitrici.

Bucuresti, 05.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *