metalshow

Proiectul „Alege Scoala” va fi prezentat autoritatilor locale si publicului larg

din Arhiepiscopia Bucurestilor

Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în parteneriat cu Patriarhia Română, organizează joi, 24 septembrie, începând cu ora 11.00, în Sala de Conferințe a Hotel Prahova Plaza (Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 11, Ploiești) în cadrul proiectului „Alege Școala” un nou eveniment de prezentare și promovare.

ȘCOALA, MEDIU PRIELNIC PENTRU FORMAREA INTELECTUALĂ ȘI CREȘTEREA SPIRITUALĂ A COPIILOR ȘI TINERILOR

În cadrul proiectului „Alege Școala” derulat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Patriarhia Română, va avea loc joi, 24 septembrie 2015, un nou eveniment de prezentare și promovare. Acesta se va desfășura în prezența autorităților locale din județul Prahova, a preoților implicați în activitățile catehetice, a cadrelor didactice și a beneficiarilor din cele patru centre educaționale „Alege Școala” din Arhiepiscopia Bucureștilor – județul Prahova. Evenimentul va fi moderat de pr. dr. Constantin Naclad, manager proiect.

„Prin acest eveniment de promovare ne propunem să prezentăm publicului larg proiectul «Alege Școala», rolul pe care îl are educația în formarea viitoarelor generații și rezultatele obținute până în prezent. Școala trebuie să devină un mediu prielnic formării intelectuale dar și creșterii spirituale a copiilor și tinerilor” a declarat pr. dr. Constantin Naclad, manager proiect.

În Arhiepiscopia Bucureștilor – județul Prahova, în cadrul proiectului „Alege Școala”, au fost înființate patru centre educaționale la Cocorăști Grind, Câmpina, Urlați și Valea Plopului. Aici se desfășoară activități de tip „Școală după Școală” și „Școala de Duminică” ce vizează menținerea în sistemul educațional și reducerea abandonului școlar pentru aproximativ 100 de copii și tineri.

Proiectul „Alege Școala” derulat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei în parteneriat cu Patriarhia Română în perioada martie – noiembrie 2015 are ca obiectiv menținerea în sistemul de educație a 850 de copii și tineri expuși riscului de abandon școlar, precum și dezvoltarea unor acțiuni prin care 100 persoane să-și reia studiile.

Bucuresti, 23.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *