free download 78 travel guides written by experts

Proiect4: prima victorie a Sandrei Stoicescu alaturi de Mercedes-Benz GLK

·    Alessandra Stoicescu a obţinut prima victorie în demersul asumat în cadrul Proiectului4, alături de Mercedes-Benz GLK
·    Drama comunei Bătrâna – lipsa electricităţii, apei, canalizării şi unui drum de acces mai bun – cu un pas mai aproape de rezolvare
·    Sandra are promisiunea autorităţile locale de a contribui cu 40.000 de euro pentru rezolvarea unei probleme prioritare în comuna Bătrâna: apa curentă şi canalizarea ·    Carmen Moise, reporter special Antena 3 – povesteşte despre un colţ de Românie în care lucrurile par lipsite de orice speranţă

Alessandra Stoicescu, prezentatoarea Observatorului 19, de la Antena 1, a obţinut prima victorie în demersul asumat în cadrul Proiectului4, alături de Mercedes-Benz GLK: acela de a aduce comuna Bătrâna mai aproape de secolul 21 şi a sprijini localnicii în eforturile lor de a obţine lucruri esenţiale – electricitate, apă, canalizare şi un drum de acces mai bun.

Mai exact, vedeta Antenei 1 a discutat cu autorităţile locale şi a obţinut promisiunea lor scrisă de a contribui cu 40.000 euro pentru rezolvarea unei probleme prioritare: apa curentă şi canalizarea. Având în vedere că pentru finalizarea proiectului este nevoie de 75.000 euro, în acest moment Sandra se luptă pentru obţinerea celor 35.000 euro care pot aduce locuitorii Bătrânei cu un pas mai aproape de civilizaţie.

,,La Bătrâna e în continuare întuneric de cum apune soarele. Opaiţul pâlpâie în aproape toate casele, dar nu vă lăsaţi înşelaţi, nu e o fiţă vintage! Drumul e tot prost şi apa trebuie adusă cu găleata de la fântană. Totuşi, acum suntem cu un pas mai aproape de prezent: autorităţile locale se angajează ca din bugetul de anul viitor să dea Bătrânei 40.000 euro. E un pas mic, dar le ajunge ca să înceapă lucrările! Acum, mai avem noi de strâns 35.000 euro!” a declarat Sandra.
Comuna Bătrâna din judeţul Hunedoara, populată de aproximativ 160 de locuitori, este formată din patru sate (Bătrâna, Piatra, Răchiţaua şi Faţa Roşie), dintre care ultimele trei sunt lipsite de reţea electrică.

În ajutorul Sandrei a venit şi Carmen Moise, reporter special Antena 3, una dintre primele persoane care i-au vorbit Sandrei despre acest colţ uitat de lume. În acest sens, Carmen împărtăşeşte pe larg experienţa ei la Bătrâna: ,,În rândurile următoare nu o să vă spun nimic despre reportajele pe care le-am făcut acolo. Ci despre lucrurile care nu s-au văzut niciodată la televizor. Pe care obiectivul camerei nu putea să le surprindă. Despre frumuseţea acelui loc pe care, poate, doar un pictor talentat l-ar fi putut sugera cel mai bine. Despre frumuseţea şi curăţenia sufletelor acelor oameni care traiau într-un Rai neştiut de nimeni, undeva la capătul lumii, la capătul civilizaţiei. În Romania anului 2007, am văzut cum încă mai trăiesc oameni fără apă în curte, fără doctor, fără magazin (un întreprinzător local face o dată pe săptămână drumul Deva – Bătrâna cu Dacia papuc transformată în magazin ambulant, ca să le ducă oamenilor strictul necesar), fără curent electric. Da, sunt 3 sate din comuna Bătrâna care nu au fost niciodată electrificate şi sunt speranţe foarte, foarte mici sa fie vreodată.” Întreaga poveste spusă de Carmen se găseşte pe www.proiect4.ro.

Proiect4 este un demers susţinut de Mercedes-Benz GLK,  în cadrul căruia Alessandra Stoicescu, blogger-ul Bobby Voicu şi Cătăllin Stefănescu îşi asumă datoria de a atrage atenţia asupra unor probleme de actualitate prezente în România. Mai mult, cei trei, care nu se află la prima acţiune de acest gen, fiind implicaţi de-a lungul timpului în susţinerea mai multor campanii, vor ajuta prin know-how şi resurse la rezolvarea cauzelor asumate.

Bucuresti, 15.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *