free download 78 travel guides written by experts

Proiect de crestere a capacitatii administrative

de aproximativ 300.000 RON, derulat de U.T.C.B. din fonduri structurale

UNIVERSITATEA TEHINCĂ DE CONSTRUCŢII BUCUREŞTI (U.T.C.B.) a demarat primele actiuni ale proiectului „CREŞTEREA CAPACITĂŢII ADMINISTRATIVE A U.T.C.B. PENTRU A DERULA ACTIVITĂŢILE DE CERCETARE”.

Proiectul, in valoare totala de aproximativ 300.000 RON, se realizează în cadrul „Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice”, axa prioritară „CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII ECONOMICE PRIN CERCETARE – DEZVOLTARE ŞI INOVARE”, domeniul „Investiţii în infrastructura de Cercetare Dezvoltare Inovare (CDI) şi dezvoltarea capacităţii administrative”, operaţiunea „Întărirea capacitaţii administrative” si este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala,  pe o perioadă de sase luni, începând cu luna mai 2009.

Scopul proiectului este de a creşte capacitatea de cercetare, dezvoltare, inovare, la nivelul U.T.C.B. şi de a stimula cooperarea dintre universitate, firmele de construcţii, autorităţile şi instituţiile publice, bazată pe transferul rezultatelor cercetărilor în domeniul construcţiilor.

Proiectul presupune realizarea unui sistem de management informational, bazat pe un flux de informatii flexibil, configurat pentru a reflecta procesul de management al proiectelor la nivelul universităţii.

Sistemul cuprinde mai multe componente de natura sa imbunatateasca capacitatea administrativa a UTCB:
· sistem de management al informatiilor din contabilitate;
· sistem informational integrat pentru managementul achizitiilor publice;
· sistem informational integrat pentru gestionarea resurselor umane si a salarizarii.

Aplicaţia de management va furniza soluţii pentru proiectele declarate câştigătoare, inca din faza de contractare.

Sunt prevăzute caracteristici legate de termene de predare, termene de plată şi informaţii financiare legate de valorile din contract actualizate şi care se referă de această dată la contractele semnate.

De asemenea sunt cuprinse şi informaţii referitoare la sursele de finanţare, bugete, personal implicat şi baza materială pusă la dispoziţie sau prevăzută a se achiziţiona. Pot fi luate în calcul funcţii de raportare care să monitorizeze şi să atenţioneze când se apropie termenele de predare a documentaţiilor financiare şi tehnico-ştiinţifice a proiectelor către agenţiile finanţatoare.

Prin intermediul acestui proiect directorii de proiecte din U.T.C.B. vor avea acces on line, in timp util, la toate informatiile legate de proiecte.

U.T.C.B considera ca un astfel de proiect va permite gestionarea mult mai eficienta si transparenta a fondurilor.

Bucuresti, 29.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *