free download 78 travel guides written by experts

Programul Rabla, tras pe dreapta

Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Naţional de Tractoare ("Rabla pentru tractoare") a fost lăsat de izbelişte, după ce au amânat de trei ori. Lansat în luna mai a anului trecut, programul nu a mai fost inclus în bugetul pe anul acesta al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), fiind amânat pe termen nelimitat. Aflaţi în ultimul număr al revistei "Magazin agricol", dar şi de pe site-ul de ştiri agricole www.magazinagricol.info de ce fermierii nu pot beneficia de programul "Rabla pentru tractoare" şi care sunt priorităţile stabilite de AFM pe anul acesta.

Producătorii de fructe se plâng că fructele româneşti nu mai sunt căutate de marii comercianţi. Principalul motiv, spun aceştia, este preţul mic al fructelor aduse din alte ţări. Producătorii mai spun că românii au o mentalitate greşită pentru că aleg fructele mai mari şi mai frumoase, de import, care, de cele mai multe ori, sunt nesănătoase comparativ cu cele româneşti, care sunt cultivate biologic. În noul număr al revistei "Magazin agricol" puteţi afla cu ce alte probleme se confruntă pomicultorii români şi care sunt cerinţele acestora pentru îmbunătăţirea condiţiilor de producţie.

Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) a început programul de descentralizare şi reorganizare. În urma unei solcitiări a premierului Emil Boc, MAPDR a redactat un amplu program de descentralizare în urma căruia o mare parte din decizii vor fi luate pe plan local. Alte obiective ale descentralizării sunt creşterea calităţii serviciilor publice din domeniul agricol şi înfiinţarea, în fiecare comună, a camerelor agricole. Revista "Magazin agricol" prezintă noua formulă administrativă a ministerului şi o listă cu ce agenţii sunt propuse pentru desfiinţare şi reorganizare.

În noul număr al revistei mai puteţi afla şi ce trebuie să facă un agricultor pentru a obţine finanţare europeană, dar şi despre măsurile active ale Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). De asemenea, ultimul număr al revistei informează apicultorii că pot accesa în acest an fonduri pentru îmbunătăţirea producţiei şi a comercializării produselor apicole prin Programul Naţional Apicol.

Amănunte despre toate aceste subiecte şi despre multe altele în paginile revistei "Magazin agricol" şi pe portalul de ştiri agricole www.magazinagricol.info.

Revista "Magazin agricol" şi site-ul de ştiri www.magazinagricol.info sunt proiecte media ale companiei Tensor SRL. "Magazin agricol" este prima revistă gratuită de agricultură care este distribuită la nivel naţional rural şi urban. Revista este tipărită într-un tiraj de 10.000 de exemplare.

Bucuresti, 10.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *