free download 78 travel guides written by experts

Programul “Pot ajuta?” este extins si pentru tinerii talentati in arta

O sedinţă de meditaţie la desen cu un profesor cunoscut începe de la 50 RON. Un flaut de calitate, cu componente din argint pentru a reda un sunet limpede depăşeşte suma de 2000 RON. Un echipament de schi profesionist costă peste 10.000 RON. Sunt doar câteva exemple de constrângeri financiare la care sunt supuşi constant tinerii care doresc să realizeze performanţă.

În sprijinul lor vine MOL România în colaborare cu Asociaţia Pentru Performanţă şi Cultură, care lansează programul “Pot ajuta?”, prin care tinerii talentaţi sunt ajutaţi financiar pentru a excela în domeniul pe care l-au ales. Programul de sponsorizări realizat de MOL România este deja la a treia ediţie, noutatea absolută a ediţiei fiind reprezentată de extinderea programului, pe lângă domeniul sportiv, şi în cel artistic.

Tineri din toată ţara având performanţe deosebite în cele două domenii şi cu vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani pot aplica în cadrul programului în perioada 6 iunie – 4 iulie. Ei au astfel posibilitatea de a obţine sprijin financiar pentru deplasări sau acoperirea unor cheltuieli materiale. Anul acesta, MOL România va oferi 40.000 EUR pentru tinerii sportivi şi 20.000 EUR pentru tinerii artişti. În urma jurizării din ediţiile din 2006 şi 2007, au fost sprijiniţi financiar 240 de tineri care au obţinut performanţă în sport, printr-o sumă totală de 80.000 EUR.

Aplicaţiile vor fi selectate de două jurii de specialitate, pentru sport şi respectiv artă. Juriul din domeniul sportiv este compus din atleta Violeta Beclea Szekely – preşedintele juriului, prezentatorul TV Cosmin Cernat, gimnasta Simona Amânar Tabără, antrenoarea la nataţie Doina Sava şi Tiberiu Troia, multiplu campion la motociclism. Juriul din domeniul artistic este format din pianistul Daniel Goiţi – preşedintele juriului, lector doctor în muzică Erich Türk, artistul plastic Adriana Elian, romancierul Corin Braga, decan al Facultăţii de Litere din Cluj şi tenorul Nicolae Dăian.

“Am decis să extindem “Pot ajuta?” şi în alt domeniu în care tinerii din România obţin rezultate excelente – cel artistic. Sprijinim performanţa românească, şi vom încerca să extindem sau să diversificăm acest program de responsabilitate socială în fiecare an”, declară Zsolt Szalay, Country Chairman MOL România. 

”Ne bucură iniţiativa MOL România de a sprijini performanţa tinerilor şi de a-i încuraja să creadă în talentul lor. Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură este un ONG format din tineri, şi credem în proiecte CSR consecvente, care implică rezultate socio-culturale pe termen lung prin stimularea potenţialului tinerilor,” a punctat Adina Marcu, Preşedinte APC.

Pentru a obţine o sponsorizare în cadrul programului MOL “Pot ajuta?”, tinerii pot aplica atât individual, cât şi împreună cu echipa din care fac parte. Detaliile programului se găsesc pe site-ul www.molromania.ro sau www.performanta-cultura.eu începând cu 6 iunie.

Programul “Pot ajuta?” este unul regional, fiind implementat cu succes de către Grupul MOL în Ungaria încă din 2005, iar în Slovacia de anul trecut. Anul acesta, la a patra ediţie, s-au primit peste 700 de aplicaţii numai în Ungaria, 116 dintre acestea beneficiind de sprijinul financiar al companiei.

Bucuresti, 05.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *