free download 78 travel guides written by experts

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate în sprijinul mamelor cu nou-născuţi în situații de risc și excluziune socială

Ministrul Fondurilor Europene, Dragoş Dinu, susţine iniţiativa introducerii trusoului pentru nou-născuți şi îi asigură pe omologii săi de întreg sprijinul pentru introducerea acestei măsuri în Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014–2020 (POAD).

Ministrul Fondurilor Europene a răspuns scrisorii comune adresate de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, prin care se propune introducerea unei măsuri noi în POAD, de susținere a mamelor aparținând grupurilor vulnerabile, respectiv „Trusoul pentru nou-născuți”. Dragoş Dinu le-a transmis colegilor din Guvern că această măsură este inclusă în pachetul de propuneri de modificare a POAD care se negociază în cursul acestei luni cu Comisia Europeană.

Estimăm că acordarea „Trusoului pentru nou-născuți” va contribui la reducerea numărului de copii abandonați în maternitate şi la reducerea mortalității infantile în țara noastră (cea mai crescută din UE28).

Modificarea POAD poate avea efect asupra unui număr de 30.000 de mame cu nou-născuţi pe an, timp de patru ani. Kitul oferit în maternitate are o valoare de aproximativ 450 lei. În total, se preconizează o investiţie pentru creşterea bunăstării mamei şi copilului de 12 milioane de euro până în anul 2020.

Pe lângă „Trusoul pentru nou-născuți”, propunerile pentru modificarea POAD se referă la acordarea de alimente mai diversificate, inclusiv mese calde prin intermediul cantinelor sociale, oferirea de produse de igienă, rechizite pentru preşcolarii şi elevii defavorizaţi, îmbrăcăminte, încălțăminte şi saci de dormit pentru persoanele fără adăpost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *