free download 78 travel guides written by experts

Programul MOL “Pot ajuta?” aduce tineri artisti din Romania la expozitia internationala Art Mark

Budapesta 2012

Lucrările a doi tineri artiști din România, sponsorizați de mai multe ori prin programul MOL de promovare a talentelor “Pot ajuta?”, sunt expuse în perioada 8-11 noiembrie la Târgul Internațional de Artă Contemporană Art Market Budapesta 2012.

Programul de promovare a talentelor „Pot ajuta?” a fost lansat de MOL România și Fundația pentru Comunitate, o organizație non-profit înființată în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea și valorile comunității.

Sculpturile Luisei Balaban, din București, și fotografiile lui Bandi András din Târgu Mureș, sunt expuse la prestigiosul târg internațional de artă în urma colaborării dintre compania MOL și Art Market Budapesta, cei doi numărându-se printre cei peste 1.000 de tineri artiști sponsorizați până acum prin programul „Pot ajuta?”.

Art Market Budapesta este un eveniment aflat la a doua ediție și are ca scop dezvoltarea artei și a pieței artistice din Europa Centrală și de Est precum și captarea atenției asupra operelor realizate de artiști din această regiune.

„O expoziție internațională este un prilej bun de prezentare pentru tinerii artiști și totodată un prilej de informare pentru ei. Poate însemna chiar mai mult decât un sprijin material, poate însemna relații și cunoaștere, de aceea le-am oferit această posibilitate”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.

Luisa Balaban este elevă în ultimul an aLiceului de Artă „Nicolae Tonitza” din București. Tânăra artistă a participat până în prezent la mai multe expoziții de pictură iar prima sa expoziție individuală a a avut vernisajul în aprilie 2012. Trei dintre sculpturile sale – Portret, Sclav, Nud – realizate în 2012 pot fi acum admirate la expoziția internațională de la Budapesta.

La rândul său, Bandi András, elev în ultimul an la Liceul Teoretic Bolyai Farkas din Târgu Mureș și membru al Fotoclubului Târgu Mureș, a participat la mai multe expoziții în țară și în străinătate.Tânărul participă la Art Market cu fotografii digitale alb-negru (Cărbunarul, Amintiri, Straturi, Insule) și color (O poveste lungă, Vârtej, În adâncul inimii, Limite), realizate în 2012.

Art Market se desfășoară sub patronajul ministrului ungar al Afacerilor Externe, Martonyi Janos, și al lui Nancy G. Brinker, fost șef de Protocol al Guvernului SUA și fost ambasador al Statelor Unite la Budapesta .

Lucrări și proiecte de artă din Germania, Italia, SUA, Canada, Austria, Israel, Turcia, Anglia, Slovenia, Kazahstan, România și Ungaria sunt expuse la Art Market în cadrul acestui târg de artă fiind de asemenea organizată o expoziție pentru prezentarea artei contemporane din Cluj, oraș care candidează pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Despre Fundația Pentru Comunitate și programul MOL „Pot ajuta?”

La programul MOL „Pot ajuta?” de promovare a talentelor se pot înscrie sportivi și artiști între 8-18 ani sau ansambluri artistice, echipe sportive cu tineri din această categorie de vârstă, care au obţinut rezultate foarte bune la concursuri naţionale şi internaţionale în domeniul sportiv sau artistic şi care au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea şi continuarea carierei.

Detalii pe www.pentrucomunitate.ro.

Bucuresti, 08.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *