free download 78 travel guides written by experts

Programul grupului Air France KLM pentru toamna 2011-2012

Într-un context economic nesigur, marcat de o încetinire a creşterii economice şi de un curs al petrolului care ramâne ridicat, grupul Air France KLM a prevăzut o scădere a creşterii economice pentru iarna 2011-2012. Astfel, programul grupului Air France KLM afişează o creştere a ofertei (în SKO) de +3,4%* în comparație cu iarna 2010-2011. Zborurile pe distanţe lungi prezintă o creştere de doar +6,2%, în timp ce zborurile medii afişează o creştere de +6,2%, legată în principal de lansarea proiectului Baze Regionale şi de noua structură a hub-ului Amsterdam Shiphol adoptată în vară.

* toate cifrele de creştere menţionate în acest document includ 0,7 puncte de creştere mecanică datorată existenţei celei de-a 29-a zile în februarie 2012.

Programul Air France

În acest context, Air France se adaptează evoluţiilor diverselor pieţe punând accentul pe reducerea costurilor de producţie atât în ceea ce priveşte zborurile pe distanţe lungi, cât şi cele medii.

Din punct de vedere al Locurilor Kilometri Disponibili (SKO), oferta Air France pentru sezonul de iarnă 2011-12 este în creştere cu +5,2% în comparație cu iarna 2010-11.

Pe reţeaua de zboruri lungi, Air France afişează o creştere de +5,1%. Această creştere, realizată în principal prin intermediul unei creşteri a capacităţii medii a aeronavelor, este concentrată asupra unor destinaţii „sezon iarnă” (mai solicitate iarna decât vara).

Creşterea activităţii reţelei de zboruri pe distanţe medii este susţinută mai ales datorită lansării primei baze regionale în Marsilia-Provence.

Flota

Pentru a îmbogăţi şi omogeniza oferta flotei Airbus A380, Air France a introdus cabina Premium Voyageur pe primele 4 aeronave care au fost livrate neechipate astfel. Aşadar, începând cu 12 decembrie toate aeronavele A380 vor fi dotate cu cabină Premium Voyageur.

Până în iarna 2011 se va finaliza şi înlocuirea aparatelor Fokker 100 la Regional şi Britair cu aparate Embraer 190 şi CRJ-1000.

Programul zborurilor pe distanţe lungi (+5,1%)

Creşterea se concentrează pe America Latină, Africa, Antile şi Oceanul Indian.

În America de Nord, creşterea ofertei este practic constantă (+1,6%).

Air France lanseză o nouă destinaţie esenţialmente „sezon de iarnă”, Cancun, care va fi deservită cu o frecvenţă de 3 zboruri săptămânale începând cu 21 octombrie.

În plus, Air France îşi raţionalizează oferta către Mexic înlocuind cele 12 zboruri săptămânale operate iarna trecută cu B777-200, cu 7 frecvenţe operate cu B747-400 .

În continuarea programului de vară, Air France menţine 3 zboruri săptămânale spre Orlando. În schimb, pe cursa de Miami vor fi 6 zboruri săptămânale în loc de 7.

Mai mult, Air France îşi ajustează oferta pentru New York, anulând două zboruri săptămânale către Newark (reducere de la 7 la 5 zboruri săptămânale) şi suspendând o frecvenţă cotidiană către JFK (reducere de la 35 la 28 zboruri săptămânale) pentru sezonul de iarnă.

America Latină înregistrează cea mai puternică creştere a ofertei (+17,1%).

Air France menţine cursa de Lima propusă vara aceasta cu 5 zboruri săptămânale.

De asemenea, oferta de locuri creşte semnificativ pentru Caracas şi Santiago de Chile.

În Asia, creşterea ofertei este foarte moderată (+2,4%).

În plus faţă de cursa de Phnom Penh via Bangkok cu 3 zboruri săptămânale, Air France adaugă 2 zboruri săptămânale pentru Ho Chi Minh (5 frecvenţe în loc de 3) şi o frecvenţă săptămânală pentru Canton (4 frecvenţe în loc de 3).

Pe de altă parte, ţinând cont de contextul economic din Japonia, Air France menţine schema de zbor Tokyo-Narita inițiată în vara 2011 şi continuă să exploateze doar aeronave B777-300 pe această rută, cu 14 zboruri săptămânale.

În Africa, Air France înregistrează o creştere a ofertei de +6,2%.

Air France adaugă cursei de Lomé încă un zbor săptămânal (4 în loc de 3).

La cursele de Freetown şi Monrovia lansate în vara anului 2011 se adaugă noi curse spre Bata (2 zboruri săptămânale cu A319 Dedicate) via Malabo, precum şi cele spre Port-Gentil* (4 zboruri săptămânale operate cu aeronave A319 Dedicate).

Inaugurarea zborului spre Cape Town (3 zboruri săptămânale operate cu aeronave B777-200) completează oferta Air France pentru Africa de Sud (1 zbor zilnic cu A380 către Johannesburg). Această destinaţie are un puternic caracter „sezon de iarnă” şi va fi operată prin zbor direct de la Paris numai iarna.

* cu condiţia obţinerii drepturilor de trafic

Pentru Orientul Apropiat, Air France îşi reduce semnificativ oferta de locuri (-6,6%) pentru a se adapta scăderii cererii.

În pus faţă de reducerea ofertei pentru Cairo începută în vara 2011 (7 zboruri săptămânale în loc de 10), cursa de Beirut se reduce de la 10 la 7 zboruri săptămânale, cea de Amman de la 7 la 6 zboruri săptămânale şi cea de Damasc de la 4 la 3 zboruri săptămânale, efectuate în continuare din Amman.

În sfârşit, în regiunea Caraibe-Oceanul Indian, creşterea ofertei se ridică la +6,1%.

În concordanţă cu acţiunile întreprinse în vara anului 2011, Air France continuă să-şi îmbunătăţească oferta pentru Insulele Réunion (12 zboruri săptămânale), Antananarivo (5 zboruri săptămânale) şi Insulele Mauritius (7 zboruri săptămânale).

Compania adaugă, pe de altă parte, cursei de Havana un nou zbor săptămânal.

În cele din urmă, pentru Pointe-à-Pitre şi Fort-de-France, Air France propune câte un zbor săptămânal de la hub-ul din Paris-Charles de Gaulle în completarea cursei Paris-Orly, lărgindu-şi astfel oferta de corespondenţe cu peste 40 de destinaţii europene.

Programul de zboruri internaţionale pe distanţe medii (+6,7%)

În ceea ce priveşte zborurile, creşterea se realizează atât prin inaugurarea de noi linii, cât şi prin adăugarea de noi zboruri pe linii deja existente.

Cu plecare din Paris, cursa de Billund este asigurată din vară de 3 zboruri zilnice.

Air France îşi menține zborul zilnic suplimentar iniţiat în vara anului 2011 spre Moscova (5 zboruri pe zi în plus faţă de cele 5 operate de Aeroflot) şi Bilbao (5 zboruri pe zi).

În schimb, cursele de Tunis şi de Verona se reduc de la 4 la 3 zboruri zilnice.

În cele din urmă, în cooperare cu Alitalia, compania ameliorează serviciile către Milano regrupându-şi toate zborurile pe aeroportul din Linate (6 zboruri Air France cu plecare din Paris-CDG, 3 zboruri Alitalia cu plecare din Paris-CDG şi 3 zboruri Alitalia cu plecare de la Paris-Orly).

Cu plecare din Nantes, Air France menţine programul de vară pentru Amsterdam (3 zboruri zilnice în loc de 2), şi lansează cursa de Düsseldorf (1 zbor zilnic) precum şi cursa Bruxelles (2 zboruri zilnice).

Cu plecare din Bâle-Mulhouse, cursa de Amsterdam este preluată de KLM.

Pe liniile transversale, Air France adaugă cursei London-City-Amsterdam un nou zbor zilnic, ajungând astfel la 8 zboruri pe zi pe această axă.

Programul intern (+5,0%)

Cu plecare din Nantes, Air France adaugă un zbor zilnic către Lyon şi Bordeaux. De acum înainte spre Clermont-Ferrand va fi operat un zbor zilnic în loc de două.

În cele din urmă, Air France îşi ajustează oferta între Lyon şi Bâle-Mulhouse (reducere de la 3 la 2 zboruri zilnice).

Baza Marsilia

Lansată la 2 octombrie 2011, baza Marsilia–Provence este principala noutate a programului de curse medii al Air France pentru iarna 2011.

Reducându-şi semnificativ costurile operaţionale, cu aproximativ 15%, Air France este în măsură să propună o ofertă inedită cu plecarea din Marsilia.

Astfel, sunt oferite 10 noi destinaţii cu plecarea din Marsilia: Atena (4 zboruri săptămânale), Beirut (3 zboruri săptămânale), Casablanca (4 zboruri săptămânale), Copenhaga (2 zboruri săptămânale), Düsseldorf (7 zboruri săptămânale), Eindhoven (3 zboruri săptămânale), Istanbul (4 zboruri săptămânale), Milano (12 zboruri săptămânale), Moscova (4 zboruri săptămânale) şi Praga (2 zboruri săptămânale).

În plus, Air France îşi consolidează serviciile către Tunis prin adăugarea unei frecvenţe săptămânale.

3 destinaţii noi către regiunile franceze sunt lansate cu plecare din Marsilia: Biarritz (2 zboruri săptămânale), Brest (1 zbor zilnic) şi Bâle-Mulhouse (1 zbor zilnic).

Aeronave Airbus A319/320 vor înlocui aeronavele mai mici pe rutele către Lille, Toulouse, Bordeaux, Nantes şi Rennes.

De asemenea, Air France creşte numărul de zboruri către Paris-CDG (7 zboruri zilnice) şi Paris-Orly (18 zboruri zilnice).

Bucuresti, 03.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *