free download 78 travel guides written by experts

Programul de iarna 2012-2013 – capacitate stabila pentru Grupul Air France – KLM

În contextul economic actual instabil, Grupul Air France – KLM a decis ca pentru sezonul de iarnă 2012-2013, ce se derulează între 28 octombrie 2012 şi 23 martie 2013, să stabilizeze creşterea în ceea ce priveşte capacitatea*, comparativ cu iarna 2011-2012, cu +0,5% pe zborurile lung curier şi -0,5% pe zborurile medii.

Capacitate stabilă pentru Air France: -0,1% pe lung curier şi -0,5% pe zborurile medii

Pentru acest program de iarnă, Air France îşi adaptează programul de zboruri schimbărilor de pe diverse pieţe şi va înregistra o capacitate stabilă (-0,3%) comparativ cu iarna 2011-2012.

În reţeaua de zboruri lung curier, capacitatea este stabila, la -0,1%. Air France îşi concentrează creşterea pe pieţele din Asia (+4,5%), Africa (+3,9%) şi Caraibe (+3,1%). Această creştere, generată în principal prin mărirea capacităţii medii a aeronavelor, este concentrată pe destinaţii de iarnă, când cererea este mai mare decât vara. În această iarnă, Air France va relua, de pildă, operarea zborurilor sezoniere către Cape Town şi Cancun, inaugurate anul trecut. În Asia, Air France va continua să deservească Singapore cu aeronave Airbus A380 şi va creşte frecvenţele către Shanghai. Capacitatea rămâne relativ stabilă (-0,7%) pe rutele din America de Nord.

Pe zborurile medii, capacitatea se reduce cu puţin (-0,5%), cu o scădere în capacitatea internaţională (-1,3%) şi o creştere în capacitatea pe zborurile interne (+1%). Inaugurarea bazelor locale din Nisa şi Toulouse în primăvara lui 2012 a generat activitate sporită, în vreme ce partenerii regionali ai Grupului Air France îşi reduc din operaţiuni.

Primele măsuri au fost implementate prin intermediul programului Transform 2015

Introducerea programului de iarnă permite Air France implementarea primelor măsuri din cadrul planului său de transformare:

Caracterul sezonier al programului de zbor pentru bazele din Marsilia, Toulouse şi Nisa

Ca parte a planului său de transformare, Air France va aborda un management dinamic şi pragmatic al ofertelor sale de zboruri. Lansarea bazelor sale locale a permis companiei să atragă în principal clienţi turişti pe destinaţii din Franţa, Europa şi zona Mediterană. Pe măsură ce traficul acesta evoluează în funcţie de sezon, capacitatea oferită în timpul iernii 2012-2013 se va adapta cererii, care este mai scăzută iarna decât vara.

Un serviciu îmbunătăţit semnificativ pe flota lung curier

Pe perioada sezonului de iarnă 2012-13, serviciile oferite la bordul aeronavelor Air France pe curse lung curier vor fi îmbunătăţite semnificativ. Cele 7 aparate de zbor Air France de tip Boeing 747 sunt acum echipate cu fotolii de ultimă generaţie la clasa Business, iar serviciul video on demand este disponibil la toate clasele de zbor. Aceste aeronave vor deservi, printre alte destinaţii şi Rio de Janeiro, Mexico sau Montreal.

Clasa Premium Economy este acum disponibilă pe 98 de aeronave de cursă lungă, reprezentând întreaga flotă, cu excepţia celor 7 aeronave 747-400.

Ore de aterizare mai convenabile pentru zborurile lungi

Pentru a reduce suprasolicitarea zonei de recuperare a bagajelor de cală şi aglomeraţia de la zona de control la sosiri, pe terminalul 2E din Paris CDG, Air France va prelungi timpii de aterizare pentru aeronavele lung curier la intervalul 05.30 – 06.55 (faţă de 05.30 – 06.10). Aceasta va duce la o calitate îmbunătăţită a serviciilor, cu timpi de aşteptare reduşi la sosiri şi conexiuni mai facile. Va urma o fază de testare pentru un număr limitat de zboruri pe parcursul iernii 2012, derularea completă a programului fiind programată pentru vara 2013.

“Air France este total implicată şi capacitatea noastră de adaptabilitate demonstrează impactul planului de transfomare a companiei. Adaptăm programul nostru de zboruri mediului economic actual, odată cu repoziţionarea ofertei noastre pentru o mai bună deservire a clienţilor. Ca rezultat, începând cu iarna aceasta, pasagerii zborurilor de durată medie vor beneficia de noi servicii, precum meniuri nou create şi flexibilitate sporită la călătorii. Intenţionăm să contribuim la o dinamică pe termen lung”, a declarat Alexandre de Juniac, Chairman şi CEO Air France.

Mai multe detalii despre programul de iarnă Air France 2012-2013 puteţi accesa aici.

* capacitate exprimată in unităţi ASK (Available Seat Kilometers).

Bucuresti, 03.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *