free download 78 travel guides written by experts

Programele verii la TVR

Din 6 iulie, grila de vară a TVR 1 vine atât cu elemente grafice noi, cât şi cu programe în premieră. Astfel, din 9 iulie, TVR 1 va difuza un nou sezon al serialului Dr.House, ce va putea fi urmărit în fiecare joi, de la ora 23.00. În plus, fanii acestei producţii de succes au posibilitatea ca, de luni până miercuri, de la miezul nopţii, să se delecteze cu episoadele sezonului 2, difuzate în reluare.

Tot la capitolul seriale, vara aceasta aduce la TVR 1 încă două premiere: Black Donnellys, o producţie SUA 2007 despre patru fraţi irlandezi care trăiesc în America şi Andy Barker, detectiv particular, o comedie despre un contabil care devine fără voie detectiv particular. De-a lungul acestei veri, telespectatorii vor putea urmări la TVR 1 ediţii noi ale emisiunilor Spune-mi ce te doare şi În spatele uşilor deschise, alături de numeroase filme, seriale şi documentare noi. Super concursul emisiunii Trezirea la apel continuă şi în perioada următoare să trimită telespectatorii fideli TVR 1 în vacanţe de vis, în 13 iulie urmând să cunoaştem numele celui de-al doilea câştigător.

Din grila de vară a TVR 1 nu vor lipsi cele mai importante evenimente ale acestui sezon: concerte, festivaluri şi transmisiuni sportive de anvergură precum: Festivalul Mamaia Copiilor, Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia şi Mamaia Folclor, competiţii de fotbal internaţional şi Formula 1.
    
Şi la TVR 2 vara vine cu numeroase surprize: emisiuni, seriale, spectacole, evenimente. Prima noutate va fi programul de divertisment Tombola câştigătorilor, un concurs de cultură generală ce va fi difuzat din 19 iulie, în fiecare duminică de la ora 20.10. Gazdele acestui concurs vor fi Andreea Mantea şi Aurelian Temişan.

Iubitorii genului SF vor avea şi ei o surpriză, întâlnirea în fiecare sâmbătă seara cu Cleopatra 2525, într-un serial inedit despre o tânără dansatoare din zilele noastre care se trezeşte în anul 2525, când omenirea luptă din adăposturi subterane împotriva roboţilor extratereştri care au populat planeta.
   
TVR 3, primul post naţional dedicat vieţii comunităţilor locale, vă invită într-o vară a evenimentelor şi a călătoriilor în România! În fiecare duminică, de la ora 19.30, Caravana TVR 3  va poposi în cele mai diverse locaţii, posibile destinaţii de vacanţă: staţiuni balneare sau obiective turistice interesante. Vara la TVR 3 aduce un eveniment important : campania naţională „Mişcarea de reciclare”, căreia TVR 3 îi va dedica o serie de emisiuni de sensibilizare a opiniei publice faţă de problema deşeurilor, de necesitatea implicării în păstrarea unui mediu curat. De asemenea, vor fi difuzate, din marile oraşe ale ţarii, spectacole cu interpreţi şi trupe româneşti cunoscute, care vor transmite mesajul „Mişcării de reciclare”. Oferta sezonului pregătită de TVR 3 include şi Festivalul „Cerbul copiilor”, alături de emisiunile de divertisment Club TVR 3, Alo, România şi Din arhiva TVR, care vor încerca să vă facă sfârşitul de săptămână cu adevărat estival. De asemenea, în această vară, TVR 3 va ţine telespectatorii conectaţi la realităţile ţării prin cele două ediţii zilnice ale Telejurnalului Regional, de la orele 15.00 şi 21.00, prin revista presei regionale, realizată în cadrul Ediţiei de provincie (de luni până vineri şi duminică, de la ora 22.00), şi prin intermediul talk-show-ului social Impact, difuzat de luni până vineri, de la ora 17.00.

TVR Cultural a pregătit o adevărată surpriză pentru telespectatorii săi. Este vorba de o serie de evenimente cu adevărat speciale ce se vor petrece în această vară. Primul dintre acestea este programat în data de 10 iulie când, de la ora 20.00, TVR Cultural va transmite Concertul Extraordinar susţinut la Palatul Schonbrun de Orchestra Filarmonicii din Viena.

Mai multe informaţii despre primele programe noi ale acestei veri la TVR puteţi găsi în cele ce urmează :

TVR 1

Din 6 iulie, în fiecare luni de la ora 23.00

BLACK DONNELLYS (BLACK DONNELLYS, THE – SUA 2007) – Premieră

Regia: Paul Haggis, Robert Moresco
Cu: Michael Stahl-David, Jonathan Tucker, Tom Guiry

Patru fraţi irlandezi – Kevin, Jimmy, Tommy şi Sean – trăiesc în America după un cod al cărui laitmotiv este „familia înainte de toate”. Dar ei se implică tot mai mult în viaţa interlopă din New York, dominată de lumea crimei organizate. De aceea, dorita loialitate faţă de prieteni şi faţă de familie este tot timpul pusă sub semnul îndoielii. 

Din 9 iulie, în fiecare joi de la ora 23.00

Dr. House, sezonul 3

În cel mai nou sezon din „Dr. House”, echipa de medici a spitalului Princeton-Plainsboro se ocupă de cazuri tot mai grele şi mai interesante, dovedindu-şi de fiecare dată profesionalismul şi stilul excentric în rezolvarea lor.

Cazuri complicate în care membrii unei familii depind unii de ceilalţi pentru a fi salvaţi, cât şi noi probleme de sănătate pe care le înfruntă House din cauza abuzului de Vicodin se vor derula în episoadele pe care le veţi putea urmări la TVR 1 din 9 iulie.

Excentricul doctor este pus în situaţii limită, fiind nevoit să-şi salveze atât viaţa proprie, cât şi pe a altora, confruntându-se la un moment dat chiar cu poliţia. Echipa de medici va apela la tratamente riscante, va fi presată de timp în chestiuni de viaţă şi de moarte, trecând prin tensiuni şi conflicte încercând să vindece copii şi adolescenţi cu simptome extrem de ciudate.

Pacienţii de care se ocupă echipa condusă de House îi determină să se analizeze pe ei înşişi, trecând prin experienţe unice alături de oamenii pe care îi îngrijesc.
Informaţii detaliate despre serial pot fi găsite la adresa www.tvr.ro/house

Joi, 9 iulie şi vineri, 10 iulie, de la 18.10 şi 21.10
Sâmbătă, 11 iulie şi duminică, 12 iulie, 21.10 şi 22.35

Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare Mamaia Copiilor 2009

Prezintă: Irina Mohora, Alexandra Ruge, Andi Jugănaru
Transmisiuni directe

Din 11 iulie, în fiecare sâmbătă de la ora 14.20

Andy Barker, detectiv particular (ANDY BARKER , P.I. – SUA 2007)

Regia: Jonathan Groff, Conan O’Brien
Cu: Andy Barker, Clea Lewis, Harve Presnell

Comedie. Un contabil se mută în biroul care aparţinuse unui detectiv particular şi, în timpul liber, începe să preia din cazurile destinate acestuia.

TVR 2:

Din 18 iulie, în fiecare sâmbătă de la 20.30

CLEOPATRA 2525 (CLEOPATRA 2525 – SUA, 2000)

Cu: Gina Torres, Victoria Pratt, Jennifer Sky

SF. Cleopatra, o tânără dansatoare cu vino-încoace, vrea să-şi „îmbunătăţească" performanţele printr-un implant cu silicon. Operaţie banală, cu efecte secundare… temporale. Pentru că biata fată siliconată adoarme în 2001 şi se trezeşte în 2525, când omenirea, formată din vajnicele luptătoare Hel şi Sarge, luptă din adăposturi subterane împotriva roboţilor extratereştri care au populat planeta. De voie, de nevoie, Cleopatra li se alătură, devenind un fel de prinţesă Xena a viitorului. Ce-i drept, mai puţin războinică, dar mai rea de gură.

TVR Cultural:

Vineri, 10 iulie, de la ora 20.00 – Evenimentul lunii iulie

Concertul Extraordinar al Orchestrei Filarmonicii din Viena

Unul dintre evenimentele devenite tradiţionale în Viena este concertul organizat în superbele gradini baroce ale Palatului Schönbrunn, în faţa Fântânii Neptun.

Anul acesta au fost alese lucrari de Wolfgang Amadeus Mozart, Manuel de Falla, Modest Mussorgsky şi Johann Strauss. Dirijor: Daniel Barenboim.

Bucuresti, 29.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *